CRAZY MONTH.

9:46 PTG 3 Comments

SUMPAH BULAN INI
IALAH

CRAZY MONTH...!!!!


Kisah bermula apabila SEKATAN INTERNET telah terjadi... WAAA!!!!!...


BROADBAND ROSAK..!!!

TAK SAMPAI SEBULAN PUN PAKAI.. TAK GUNA PUNYA DIGI..!!!

Sebab terlalu sibuk maka sampai seminggu lebih aku tak online... sim card elok.. oleh itu terpaksalah aku pinjam modem roomate aku sebab sim card dia pon dah abis kuota.. maka kuota aku yg tak bersentuhan ni bagilah dia pinjam..(pemurahkan aku.. tapi ada sebab.. sebab aku nak guna modem dia hehe.. tak ikhlas..) pada satu hari aku pon g la SACC MALL untuk check apalah masalah dengan modem aku ni setelah sekian lama meminjam modem orang.. setiba sahaja disana.. ada upacara BINTANG POPULAR plak.. so sebab dan ready bawak camera aku pun.. SNAP,SNAP, SNAP la gambar artis yang ada.. memang penuh giler orang.. sebab nak tengok artis punya pasal.. eish2!!

yang ada ialah RAJA AZURA, LIYANA JASMIN, LINDA ONN and siapa ntah lagi aku tak kenal.. hehe.. yang penting raja azura memang kecoh giler.. gamat pentas dibuatnya.. hehe

lihat berapa ramai orang.. sampai aku nak amik gambar ni pun berhimpit-himpit..!!

maka aku pun teruslah menuju ke kedai digi.. siap bawak resit ni.. manalah tahu nak tukar modem baru ker.. setiba sahaja disitu promoter cina tu tanya aku bawak laptop ker tak.. jadi dengan pantas aku mengeluarkan laptop dan bagi dia.. dia terus terkejut bila desktop aku terpampang besar2 muka aku..

dia terus wish happy besday,, walaupun dah terlepas sehari.. hehe.. malu aku dibuatnya.. then dia terus cocok broadband aku and install broadband ni dalam laptop.. lepas tu terus boleh pakai.. terkejut beruk aku sebab sekejap sangat dia buat rupa2 nya aku tak install broadband kat laptop tapi kenapa sebelum ni pakai ok jer??? PELIK..!!

SETERUSNYA...!!!

aku paling bengang kalau ada program yang CLASH..!! kalaulah aku ni boleh mengaturkan semua perkara.. akan aku pastikan semua program yang berjalan mengikut jadual aku..(selfish giler).. tension kot.. tapi siapalah akukan.. hehe....


3 PROGRAM YANG PENTING CLASH SEKALIGUS.... iaitu MODUL KESATRIA(WAJIB), SUKAN ANTARA KOLEJ(tak wajib pun tapi aku nak sangat wakil kolej.. sebab nak dapat kolej next sem kan.. tambahan pula penat aku pergi saringan tiap2 petang selama seminggu dan akhirnya dapat juga wakil petanque) dan KEM TOT (wajib kalau aku nak jadi fasilitator UiTM. banyak kebaikan aku boleh dapat jadi fasi lagipun aku memang minat nak mati jadi fasi ni..)

HASILNYA..... aku pergilah kem TOT tu.... terpaksalah aku korbankan MODUL KESATRIA(doarang kata kena ulang next sem.. matilah aku) dan SUKAN ANTARA KOLEJ, segala penat lelah aku pergi saringan lawan dengan semua budak lain hilang begitu saja..!! waaaa!!!!!

KALAU SEKALI TAK PER.. NI MINGGU SETERUSNYA..!!


CLASH DIANTARA MODUL FAKULTI YANG MASUK MARKAH KEMAHIRAN INSANIAH SERTA AUDITION QUIZ SATU MALAYSIA(masuk rtm kalau berjaya).. minggu ni lagi pressure sebab MODUL tu betul2 wajib kalau tak pergi kena tatatertib.. oleh sebab program quiz tu pun under HEP.. maka aku mintalah pergecualian untuk pergi ke audition.. namun next sem wajib buat modul tu.. kiranya orang buat 2 modul setiap sem tapi aku next sem 3 MODUL..!! AAAA PECAH KEPALA!!!

KALAU 2 KALI TAK PER... MINGGU SETERUSNYA..!!! (muka dah lesu.!!)


NI YANG PALING  MALANG BAGI AKU... oleh sebab dah terlalu banyak minta pengecualian KESATRIA komander aku pun mintalah aku menyertai PERSAK iaitu pertandingan jalan lasak pada hari sabtu di tasik dan hari ahad di uitm.. maka aku dengan semangatnya nak minta  lari di tasik pada hari sabtu kerana ada peserta yang akan menaiki basikal(oh my favorite.!!) bermula dari hari isnin sampailah hari rabu kami berlatih lari tiap2 malam di sekitar UiTM.. memang nak patahlah kaki aku ni.. tapi dengan semangat waja nak mengharumkan nama company MASSCOMM yang memang dah sedia ada busuk.. hehee.. aku pun buatlah yang terbaik...

TIBA-TIBA..!!! aku dapat pula menyertai QUIZ 1 MALAYSIA.. aaaa gembiranya hati.. malangnya pengarah nak buat taklimat masa hari SABTU..!!! sama harinya dengan PERSAK..!! tak aku berangin.!!. jadi terpaksalah aku tolak PERSAK dan pergi ke TAKLIMAT tu.. aku ada request kat komander kalau2 aku boleh masuk PERSAK hari ahad punya.. malangnya tak boleh sebab kuota dah penuh.. huhuhu.....

BILA TAKLIMAT DIJALANKAN... PENGARAH KATA KUMPULAN AKU MENJADI RESERVE TEAM..!!!


KIRANYA... kalau ada kumpulan yang tiba-tiba tarik diri last minute baru dia panggil aku masuk pertandingan tu... kira peratusan aku nak masuk TV bagi pertanding quiz tu sangatlah tipis..!! tak ker nak menangis aku dibuatnya.. ingat dapat betul2.. aku dah canang kat semua orang kot.. last2 aku sendiri yang MALU..!!!

AAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!
BETUL LAH KATA PEPATAH...
"APA YANG DIKEJAR TAK DAPAT, APA YANG DIKENDONG BERCICIRAN"

besok harinya, which is semalam aku tengok kawan-kawan aku yang masuk PERSAK dapat kupon tambahan iaitu warna biru.. persamaan mereka akan dapat markah lebih sebab wakil KESATRIA... tak lagi aku berangin... huhu.. nak buat macam mana..!!!

SEBAB ITULAH AKU RASA BULAN NI IALAH...

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

3 ulasan: