AKU MASUK TV..!!

10:19 PG 8 Comments

OK SUMPAH DAH LAMA SANGAT TAK UPDATED BLOG NI.. sayang kat blog aku kesian dah tak berupdated kan.... actually macam2 cerita aku nak tulis kat blog ni tapi biasalah bila dah masuk degree ni busynya melampau2 berbanding dengan aku PRELAW dulu.. sabar jelah...

macam2 benda yang berlaku sepanjang semester pertama degree di masscomm ni.. YANG PALING BEST IALAH AKU MASUK MAGAZINES ANTARABANGSA... COVER PAGE LAGI.. hehe...


tak cukup setakat tu.. mari tengok muka aku kat dalam TV.. hehe.. tak percaya tengok laa cite ni.. namanya ialah...

"KUIZ SATU HATI CINTA NEGARA"

SAKSIKANLAH....

Nampak macam aku baca skrip jer kan?? eh kejap kata ni kuiz so ada ker skrip?? 
actually dia bagi kami skema jawapan soalan apa yang akan kuar.. so hafal jer laa.. waahahaah..
patut laa kalau tengok apa2 kuiz kat tv nampak org yang jawab tu macam pandai jer.. hehe...

ni laa pentas ni mana aku beradu.. hehe,,,
UITM Vs UTNM..
lawan dengan askar-askar perempuan.. meow!!! hehe..

ni laa dia ahli kumpulan aku.. dua2 budak art and design.. 
masa pertandingan ni baru kita orang kenal.. dan2 terus wakil UITM hehe...
nampak sgt aku masuk pun macam kelam-kabut.. hehehe...
"hai nama saya fariz.." aku cakap.. hehee..

"baik cukup sesi perkenalan..(apa la budak2 ni satu universiti pun baru nak berkenalan(ckp dlm hati yang busuk... hehe).. sekarang kita akan mulakan pertandingan... bersedia..!!", kata pengacara..
"BERSEDIA..!!" jawab kami dengan gaya sorak.. hehe..

DALAM KUIZ NI ADA 3 SEGMEN...
(1)SEGMEN VIDEO
(2) SEGMEN SOALAN BERANTAI
(3) SEGMEN SIAPA CEPAT DIA DAPAT...

yang segmen video tu kami diminta melihat sebuah video dan tulis karangan mengenai video berkenaan.. lagi byk point ttg benda video tu lagi byk markah...
 next, soalan berantai tu setiap soalan, jawapan nya ada kena mengena dengan soalan  seterusnya.. little bit confusing but senang jer coz kami dah hafal skema.. susunan jawapannya macam mana... hehehehe
terakhir siapa cepat dia dpt.. kena tekan buzz laaa.. hehe..aku ske part ni....

so nak dijadikan cite.. masa segmen ke2 kami seri dan segmen ke3 kami kalah.. hehehe
coz jgn main2 dengan askar2 perempuan ni.. tangan dan otak dorg sangat pantas.. kalah aku.. hehehe..

TIBA-TIBA  

KAMI MENANG....!!!!!
sebab dorang tersalah buat karangan... dalam video tu ada tunjuk gmbr bendera malaysia di putrajaya..
so dorg confuse dan buat pasal putrajaya.. sedangkan soalannya cite pasal jalur gemilang..
kesian... tak per tak der rezeki nak buat mcm mana... hehehe..

MAKA KAMI PUN BERJAYA MASUK KE SEPARUH AKIHR...

SAKSIKAN....

(korang ingat korang dah masuk semi korang bagus.. ni dlm hati yek..) Baik laa soalannya berbunyi begini..", kata pengacara..
heheh.. aku bergurau jer.. kang tbe2 kena saman.. hehehe
kami pun dengar laa soalan dgn blur... aaaaa

semi final ni menemukan 
UiTM Vs UPM
budak2 UPM sgt sempoi.. ske sgt...

Hasilnya......
KAMI KALAH BERGAYA....hehee...
sebab apa????
sebab beza satu markah jer... hehehe....

UPM menang bukan sebab mereka hebat sgt(ayat org jelezz)...
sebab kami sama2 bodoh.. hehehe... bagi sesi semi final ni.. skema dah tak disediakan
so banyak laa gak soalan yang tersangkut.. hehehehe

MAKA DENGAN NI AKU NAK UCAPKAN...


DAN


JADI INILAH KISAH AKU MAASUK TV..... hehehe.. best sgt pengalaman ni.. aku pun tak sure kuar kat tv bila.. tapi bila kuar nnt jangan lupa tengok yek..
yelah masuk TV1 jer kot.. semua org ada TV1 kan.. so rajin2 laa bukak  kalau nak tgok aku 

MENGEDIKSSS... hehe...

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

8 ulasan:

  1. kluar sok bagitau!penat aku dtg support.hahahaha

    BalasPadam
  2. nnt announce kat fb ble dh klua!!haha

    BalasPadam
  3. elen: tq for support me.. hehehe

    BalasPadam
  4. amy: aku kan mmg hot dulu kini dan selamanya.. hehe...

    BalasPadam
  5. izzah: of course..!! biar satu dunia lihat.. hehe..

    BalasPadam