SHOPPING BERAYA......

8:01 PTG 8 Comments

SEMALAM PENAT GILER....
BERJALAN2 SHOPPING MENCARI BAJU RAYA BERSAMA 2 CREATURES FROM THE MOON...(ALIEN)....huhuhu....


CONFRIM LA YANG ATAS 2 ELLENA AND KAT BAWAH 2 HAZIQ... huhuhu.. aku pun keliru jantina mereka.. yela.. dorg bukannya manusia biasa... sangat luar biasa!!! hehee... sorry guys just kidding... by the way sangay happy kuar shopping gan dorg.....
kita orang pergi ke THE CURVE and IKANO.... ntah la x sure nama tempat 2.... huhu

TENGAH AKU KELUAR RUMAH DALAM MISI MENCARI BAJU RAYA YANG VOGUE.... 
tiba2 aku ternampak seorang mak cik cina di lrt.. tangah pegang duit syiling sambil pergi kat beberapa orang melayu mintak tolong... semua buat don't no jer... tiba2 dia pun datang kat aku... sambil cakap bahasa inggeris kot!!!!

"hello, can u help me, i need rm2 to go back home by taxi because i have leave my wallet there.."

aku dengar kata2 dia 2 pun rasa sedih plak... selak2 jer wallet aku ade banyak duit seringgit.. so mmg rezeki mak cik ni la.... hence.....


 aku pun bagi la rm2... dia gembira giler and kata...

"thank you very much.. before this i asked another man but there do not want to help me.. selamat hari  raya"...

 aku pun kata.. you are welcome... esh2... teruk betul la org melayu kita sekarang ni... walaupun dia 2 berlainan bangsa.. namun org dalam kesusahan hulur2kan jela 2 hinggit tu... x luak pon!!!! ntah la....

SAMBUNG PERJALANAN... HAZIQ KATA KAT IKANO 2 ADE SALE KAT BRANDED SHOP... 3 T-SHIRT RM50......

 oh menarik sungguh, but aku tanya dia dulu.. kat IKANO ade ROMP x??? dia kata x de.... ler!!!!
aku nak beli sehelai t-shirt dari ROMP.. yang dah lama aku usha.. tapi x beli2.. maka aku singgah la kedai ROMP sebelum jumpa dorang.. and beli baju ni!!!!! 


 OPPSS... TERPASANG FLASH.. SAKIT MATA KU!!!


 HAAA... BARU ELOK SIKIT... CANTIK X???

 kemudian, aku tunggu la si haziq ambil aku kat stesen segambut... OMG!!! lama kot tgu.. akhirnya datang la gak... and then g rumah si ellena... dia baru nak bersiap.. katanya baru lepas basuh baju... whatever la... kena tunggu lagi 30 minit... choi kalian....

selepas itu, baru la bermulanya our journey to shopping in the branded shop!!!

ok fine!!! walaupun semua baju murah.. namun x cantik langsung.. aku terpikir.. kalau setakat t-shirt print2 macam ni baik aku beli kat pasar malam or bundle... oppss.. kantoi penah beli kat sana.. hehehe

x kisah la namun untuk sambutan hari lebaran yang mulia ni.. kena la aku cari baju special.. tiba2 aku terperasan yang kat sebelah kedai branded shop ni ade kedai.....


PADINI CONCEPT SHOP!!!

 TENGAH BUAT SELL.. HARGA2 PUN BOLEH TAHAN LA... DLM AROUND RM60 KEBAWAH... MAKA BILA SAMPAI KAT KEDAI YANG BETUL2 BRANDED MACAM NI.. BUKAN SETAKAT NAMA JER MACAM KAT KEDAI SEBELAH... maka aku dah mula pening kepala...(rambang mata)


 OK..TIGA2 NAMPAK LAWA.. AND MELEPASI STANDARD OF MY TASTE... 
SO KENA LA MINTAK BANTUAN KAWAN2 UNTUK BUAT PILIHAN...

NI LA KOMEN SI ALIEN HAZIQ MIRZA...

BAJU BIRU.
x berkolar.. kang x leh nak bawak ker kelas bila masuk degree nanti.. lagi pun baju 2 mahal.. daripada baju2 yang lain.. so baik ambil baju yang lain..
BAJU MERAH..
 ok, dia benci giler baju ni... dia kata baju ni macam keling.. merah sangat... opss.. sorry races.. x de niat nak mengutuk sapa2...

 BAJU KELABU.
 ok, cantik.... maka aku pun beli la baju ni.... hehehe....

 THEN, kami pun meneruskan misi nak mencari jeans putih aku... banyak kedai yang aku dah singgah namun kebanyakkannya jual kakis.. bukan jeans... so kitaorang pergi la THE CURVE.. bcoz kat sana ada F.O.S.(FACTORY OUTLET  STORE)...........

AKHIRNYA... AKU JUMPA AND MEMILIKI JEANS PUTIH YANG AKU IDAMKAN... hehehe

 hhee... posing nak maut... kalau haziq tahu ni mesti dia marah aku.. bcoz dia tunggu aku kat fitting room lama giler kot.. sebenarnya aku tgh berposing kat dalam 2.. hahaha.....

 MAKA DAPAT LA AKU MEMILIKI.. BAJU N SELUAR RAYA.... OOOHH TERLUPA...
AKU ADA LA GAK BELI TALI PINGGANG KAT BRANDED SHOP 2... BOLEH TAHAN LA TALI PINGGANGNYA.... 
JADI, INI LAH HASILNYA..................



 BAJU ROMP = RM39.90
BAJU PADINI = RM 45.50
SELUAR JEANS FOS = RM75.00
TALI PINGGANG = RM 15.00

 CONCLUSION...

 maka ini lah first time aku shopping baju raya without my parents... rasa mcm beli sikit jer.. tapi aku belanja dah sampai RM160... huhu... kalau selalu shopping gan mak aku amik baju sampai 4 helai ... ntah berapa ntah abis kan.. hehehe

p/s: SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA... DENGAN BAJU RAYA ANDA... CHILL!!!!!

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

8 ulasan:

  1. woii!..nampak perot mase ko snap gmbr pakai baju romp putih tu ha!..haha....
    okeh bajet ko lagi lebuh dri aku
    aku punya = 129.90 jaaaa....:P

    BalasPadam
  2. HAZIQ.... mana ade nampak perut.. siot jer...
    wei ko beli bukan lagi byk dr aku ker.. hehehe

    BalasPadam
  3. kwang hajo takkan tak tau2 lagi jantina aku?hahaha
    ohh korang gi padini tinggalkan aku sensorang kat brands tu yee.cmni ye korang.huhuhuhuhuhu

    BalasPadam
  4. wah..shopping sakan kau.seronok aku baca,hehe
    eh tp fariz, nmpak ar perut kau huahuahua

    BalasPadam
  5. ellen: dah ko shopping x sedar diri... kteorg x jumpa ko kot... tup tap tup tap dah beli 7 helai pakaian... OVER!!!

    BalasPadam
  6. helmi: mne ade nampak perut!!!! aaaa tidak!!!

    BalasPadam
  7. jeans putih tu beli kat mana?

    BalasPadam
  8. hunny: kat ada kat dlm post.. aku beli kat FOS the curve..

    BalasPadam