SMS PUAKA...!!

5:10 PTG 13 Comments

Seperti biasa setiap hari Isnin ialah hari keramat dimana mata aku memang berat sangat nak bangun pagi... mana tidaknya dahlah kelas tak ada hari khamis dan jumaat... tambah lagi hari sabtu dan hari ahad memang cuti.. jadi seminggu aku kelas 3 HARI SAHAJA... jangan jeaolus..!! inilah kelebihan course aku.. hehee...

Selalunya memang aku set  jam loceng pukul 6.30 pagi.. kiranya memang sempatlah pagi-pagi tu nak mandi, sembahyang, bersolek..(hehe..) , iron baju dan sebagainya...

TETAPI...

Seperti biasa aku bangun lambat.....!!!! Jam dah berbunyi, aku tutup balik dan sambung tidur... adush!!!!!


Akhirnya pukul 7.15 baru aku bangun... hehe... kelam-kabut aku bersiap segala keperluan.... seperti biasa KONSEP AKU....!!!!

BIAR LAMBAT ASALKAN BERGAYA..
hehe...

maka aku pun sibuk la mempersiapkan diri... macam biasa hari Isnin kena pakai baju koporat atau formal... maka aku pun dah siapkan dua set baju... EEMMM.... aku fikir mana satu baju aku nak pakai dulu....

PUTIH OR HITAM...????


SELEPAS BERFIKIR SELAMA BEBERAPA MINIT... hehe..(membazir masa jer.. tapi tu lah aku) aku pilih untuk pakai baju HITAM... sebab baju putih tu cantik sikit jadi baik aku pakai esok sebab esok ada banyak kelas jadi bolehlah ramai orang tengok aku pakai baju tu.... hehee(tak boleh bla...!!)

MAKA tiba la saat aku bersolek.. walaupun jam di tepon telah menunjukkan pukul 7.40 pagi.... SELAMBA JER... hehe.....

BELAH KANAN..!!!

BELAH KIRI...!!

SETELAH SEMPURNA... aku pun dah bersedia untuk menuju ke kelas dengan semangat waja... AKU KEMAS BEG... sebelum pakai kasut dan naik bas menuju ke fakulti......


SEDANG AKU PEGANG STOKIN...!!!!!

TIBA-TIBA TELEFON AKU BERBUNYI...!!!!!

DENGAN MUKA SUSPEN AKU MENEKAN PUNAT BUTTON READ.. SEKALI..!!!!


TIDAK....!!!!!!!! JADI APAKAH FUNGSINYA AKU BERSIAP....!!!!! sebenarnya kelas aku pagi ini bersama PROF BUKHORY.. dibatalkan..!!!!

maka dengan muka kecewa bercambur suka aku pun menerima kenyataan tu dengan hati yang menduka... hehe.... benganglah dah bersiap kot... nasib baik belum naik bas.. kalau dah memang aku pancung kepala....eeee... BUKAN PROF... kepala patung mainan... heheheeh....

SELEPAS TU AKU MULA TERFIKIR....

NAK TIDUR KER ATAU STUDY????




KALAU IKUT KATA HATI BAIK... dah alang-alang aku bangun ni.. baik aku belajar PUBLIC RELATION sebab esok ada test.. dan aku belum baca apa-apa pun...!!! emmm... baik sangat!!!!



KALAU IKUT KATA HATI JAHAT.... baik aku tidur jer... sebab mengantuk kot... ala belajar malam ni pun boleh... jangan risaulah... mesti sempat punya... hehehe..!! macam menarik idea ini kan.. hehe...

AKHIRNYA AKU PUTUSKAN UNTUK 
BELAJAR....
TAPI...
DALAM TIDUR.... hehe..


ooohhhh sedap yer tidur.. dengan comforter yang selesa bersama bantal peluk yang empuk... huhuhu.........

SELAMAT MALAM SEMUA...!!!!

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

13 ulasan:

  1. selamat berjaya test esok yek fariz... hehe.. ini perli namanya..!!

    BalasPadam
  2. hahaha!!
    indahnyew larh story idop awk yewk fariz..
    sme jewk,sume sekapal kowt..sume mmg da ready nk g clz pown.. :p

    BalasPadam
  3. zaasssss,,,,:)
    yang gmbr mka bk tuer tk blh blahkan...:P

    BalasPadam
  4. Hahahah okay ini lawak. Kat sini tak pernah cancel kelas! Haish!

    BalasPadam
  5. haha.. pernah gak kena camni.. tapi yang lagi best dah sampai kat kelas baru tau.. hampehhh....

    BalasPadam
  6. anonymous... hehe... kesian kami..!!

    BalasPadam
  7. azim tulis la betul2... tak faham laaa!!!!

    BalasPadam
  8. FS... bagus yer tak penah canceled class... kat sini selalu... hehehe...

    kang masa exam terkangkang...

    BalasPadam
  9. hanim.... kesian.. dah la nak g kelas kena naik bas.. jauh.. nasib baik tak naik bas lagi... syukur..!!

    BalasPadam
  10. best gila kelas 3 hari seminggu. aku 5 hari seminggu. hari hari start pukul 8.30. 3 hari habis pukul 6.20. huhuhuk.

    BalasPadam
  11. haahahah...perlula kn...??? over arr kau..:)

    BalasPadam
  12. aqim: kesian yer korg.. but at least korg tak perlu naik bas kalau nak gerak kemana-mana.. just naik lift jer.. best kot..!!

    BalasPadam
  13. zainab: mcm ko tak OVER... hehe..

    BalasPadam