ANALISI MUET UITM KEDAH UNTUK PART 3......

1:46 PG 7 Comments

PERHATIAN KEPADA SEMUA PART 3..
FARHAN(presiden PRELAW CLUB) serta para HICOM yang lain termasuk aku
telah membuat analisis mengenai muet part3...
walaupun sudah deketahui umum yang majoriti part 3 tidak dapat band 3..
maka kami para HICOM mengambil langkah ini untuk merayu kepada dekan.....

NI LAH RESULT NYA.....

 SECARA PURATANYA.....
61 ORANG 
yang mendapat band 4 keatas...
manakala...
257 yang lain..
gagal....
PERCENTAGE YANG BERJAYA..... HANYA 19.18%

sedih bila aku lihat analisa ini...
maka marilah kita doa sama2 agar DEKAN mampu memberi peluang yang ke2 kepada kita
YANG GAGAL....

aku ingat lagi kita MMS ada menerangkan..
yang uitm ni sebagai platform untuk memberi ruang pembelajaran kepada orang bumiputera..
sebab itu la UITM sanggup mengambil pelajar yang ramai...
NAMUN PERSOALAN AKU...
KENAPA BILA KAMI NAK SAMBUNG DEGREE LAW DISEKAT DENGAN SYARAT MUET...????
aku rasa benda ni sanggat bertentangan dengan misi uitm..
yang berkhendakkan semua bumiputera dapat sambung pelajaran dalam bidang yang  diminati...

AYUHLAH KITA BERDOA...
AGAR PINTU CITA-CITA KITA MENJADI PEGUAM MASIH DIBUKA...
AMIN.....    

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

7 ulasan:

  1. bro, kalo dekan x bg juga... makna nyer bro kne tukar profession? huhuh

    BalasPadam
  2. macam itu la gaya nya....
    tapi sebenarnya boleh je...
    kalau nak sangat amik course 2 boleh amik kat universiti lain... tapi aku x nak.. aku nak UITM gakk...
    kalau nak amik uitm gak... aku kena buat rayuan lepas aku dapat band 4...
    itu pun kena tukar course lepas aku amik course lain...
    so senang cerita aku dah habis kan beberapa sem begitu sahaja...

    sedih dowh!!!

    BalasPadam
  3. klu benar kita ikhlas akn apa yg kita pilih,nescaya diri-NYA akan membantu

    BalasPadam
  4. mcm mana buat law kalau english tak bagus? kalau begitu kehendak dunia, kamu kena usaha, usaha & berusaha. Kemudian bersolat & berdoa. Mudah2an berjaya. Jgn salah kan sistem yg ingin lahirkan graduan uitm yg cemerlang. Anak org asli boleh raih kejayaan, kamu semua anak 'bumi' pun serupa juga... dlam hati kena ada semangat waja dan jgn usaha separuh jalan sebab dlm kepala ada kata2 yg ada pertolongan yg akn dihulur oleh sebab kamu ni anak 'bumi'

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih atas nasihat.. perkara ni pun dh lama berlalu.. kini saya dah mula mengerti hikmah disebalik semua ini... :) skrg sye sdg bersyukur dpt sambung degree in Masscomm yg sye rse sesuai juga utk mse depan saya.. :)

      Padam