MUET.....

3:52 PG 2 Comments

AKU TAK BERANI NAK CHECK KEPUTUSAN MUET......

aku ingat lagi ketika aku mula2 nak masuk Uitm Kedah untuk sambung law... tbe2 tgh aku kemas bilik aku untuk pack barang.. sekali aku terselak buku nota semasa aku darjah 2... tersentap aku bila aku lihat aku tulis cita2 aku semasa darjah 2 nak jadi PEGUAM... bila tengok buku iitu semangat aku nak amik law sangat berkobar-kobar dan aku akan buktikan yang cita2 aku dari kecil ini akan menjadi nyata....

semasa seminggu awal di uitm kedah aku berasa amat gembira... dapat kawan2 baru yang best, suasana uitm kedah yang permai dan segalanya mencukupi bagi aku.. namun ketika itu aku didalam delima... tbe2 aku dapat tawaran biasiswa dibawah TELEKOM.. aku dapat biasiswa sampai habis degree dan lepas habis belajar contract kerja dengan dorang... dah la biasiswa yg di bagi sabulan RM500 dan ini x termaksud elaun laptop, rumah sewa, makanan n sebagai ye.... tapi disebabkan aku sayang kepada LAW aku sanggup lupakan segalanya n tinggalkan peluang keemasan aku itu.......

tapi KINI... aku menghadapi masalah yang cukup besar....
mampukah aku lepas MUET??????

dalam syarat asasi ni.. nk sambung degree law kne lepas muet band 4 and pointer atas 3...
pasal ponter InsyaAllah... Allah telah membuka rezeki aku n aku dah pun dapat dekan untuk dua2 semesta...
namun percubaan aku yang pertama dalam muet aku gagal... coz aku dapat band 3....

BAGAIMANA PULA DENGAN PERCUBAAN AKU YANG KE2????

aku takut sangat... kalau aku masih gagal macam mne... sudah pasti ibu bapa ku kecewa...
yang paling penting aku yang akan kecewa dengan diri sendiri... kerana gagal meneruskan cita2 aku dari kecil n mungkin aku silap membuat keputusan.....

YA ALLAH... AKU MEMOHON SANGAT2 KEPADA MU... AGAR KO BUKA PINTU REZEKI MU AGAR AKU MENCAPAI CITA2 KU... JIKALAU AKU X BERJAYA AKU REDHA DAN AKU MOHON AGAR  KAU TUNJUKKANLAH JALAN YANG BENAR... AKU TIDAK MENJADI ORG2 YANG SESAT N MENJADI HAMBAMU YANG BERIMAN DI DUNIA DAN AKHIRAT.....

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

2 ulasan:

  1. fariz bolehhhh!!!
    amin. aku doakan ko bejaya lepas MUET tuh dgn gilang gemilang n hebat nya. insyallah. ^^

    BalasPadam
  2. terima kasih muet...
    kita AMIN sama2....

    BalasPadam