BRA dalam Library..!!!

7:56 PG 3 Comments

Betapa rajinnya aku.. tadi aku bersama rakan-rakan aku iaitu Anam dan Zira belajar dia Library PITA 1 UiTM Shah Alam.. sedang aku kusyuk mentelaah buku sekali aku rasakan seakan-akan aku terpijak sesuatu.. apa pulak ni..???


BRA
SIAPA PULAK NI..?????

Untuk pengetahuan anda... AKU TIPU JER... MANA ADA JUMPA BRA KAT LIBRARY.. GILER KER APA... hehehe.. sorry-sorry.. saje jer nak gurau-gurau masa study week ni.. relaks laa jangan tension-tension yek.. hehehe....

Sebenarnya aku nak cerita kisah nakal aku masa zaman aku sekolah dulu.. Kisahnya aku teringat kembali masa hari RABU hari tu dimana aku dan kawan aku Suhana pergi ke Kuala Lumpur di Wisma Genting nak hantar borang biasiswa.. (doakanlah kami sama-sama dapat yek.. hehe)

Kemudian selepas penat berjalan dan SHOPPING...(aku terbeli dua baju Uniqlo.. hehe.. ada sale kot..!!) kami pun pergilah makan kat MCD....


Sedang Aku dan Su sedap makan MCD macam kat gambar ni.. kami pun mulalah berbual-bual mengenai zaman sekolah.. maka aku pun DENGAN SEMANGAT WAJA PUN CERITALAH KAT DIA...!!!

Kau nak tahu tak Su dulu masa sekolah aku nakal giler...!!! (dengan gaya muka yang semangat giler..!!)

Dulu masa Cuti Akhir tahun Tingkatan 2 mak cik aku hantar aku tuisyen tambahan untuk persiapan PMR.. seperti biasalah aku yang lemah English ni dihantar kelas tambahan Bahasa English.. sekali teacher yang ajar aku tu dia kata kalau kita nak pandai buat ayat dalam karangan Bahasa English kita kena buat pelbagai ayat melalui satu perkataan.. macam main game laa....

Lepas tu dia bagilah satu word iaitu.....


Jadi semua pelajar-pelajar lain dengan semangatnya buat macam-macam ayat melalui perkataan Library ni.. ada yang kata LIBRA, RAY, RIB dan sebagainya... tiba-tiba aku dapat sebuah perkataan NAKAL DISITU.. hehehe... dengan bersemangat aku pun jerit....

BRA..!!! 

Dengan sepenuh perasaan plak tu.. satu kelas terus terdiam.. Kemudian gelak macam orang gila.. hehehhee... Kesian cikgu tu terus tak dapat kawal kelas.. lepas tu dia cakap.. "Saya rasa saya macam tersilap pilih ayat laa.." sambil muka merah.. (cikgu tu perempuan.. huhu~~)

Su dan aku gelak bersama-sama.. tiba-tiba aku terperasan... BUKAN SETAKAT AKU DAN SU JER YANG GELAK DENGAR CERITA AKU.. SEORANG LELAKI CINA YANG DUDUK MAKAN BURGER BELAKANG SU PUN GELAK, KEMUDIAN DUA ORANG BUDAK MELAYU YANG SEDANG MAKAN DISEBELAH MEJA LELAKI CINA TU PUN GELAKKAN CERITA AKU... OMA..!!!!!!!(oh my Allah)


Tiba-tiba aku terus tak jadi gelak dan berasa malu.. Oh aku cerita kuat sangat ker tadi.. terlebih semangatlah plak...(cakap dlm hati) aku buat-buat tak tahu jer.. buat-buat pandang luar tak nampak dorang gelakkan aku... OH MALUNYA..!! itu orang yang aku nampak depan mata.. orang yang kat belakang aku ni entah-entah pun gelak gak.. WAAAAAAA!!!!!!

hehe.. tu laa ceritanya... Moral value yer... lain kali kalau nak bercerita cover sikit SEMANGAT BERKOBAR-KOBAR TU.. BUAT MALU JER... hehehee.....

p/s: kawan aku kata dah lama aku tak updated blog macam ni.. yerlaaa busy laa.. kalau time free boleh laa.. ni pun curi masa sebab nak puaskan hati peminat(perasan ni.,) blog aku.. hehe.. nantikan cerita-cerita menarik lagi yek.. hehee...

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

3 ulasan:

  1. suka entry ni. terbaik sejak sebulan yang lalu.hehehe

    BalasPadam
  2. ingatkan ada cerita best.. sedih saya.

    BalasPadam
  3. ko nak cite menarik mcm mana ikhsan.. otak kotor btol.. hehehe

    BalasPadam