KISAH BEG UITM..

1:24 PG 7 Comments

Kalau bercerita tentang beg ni aku memang obsess sikit...(sikit jer yek.. tak over pon) entah laaa aku mula suka pasal beg ni sejak aku kerja sebagai promoter handbag selepas peperiksaan SPM.. nak dekat setahun laa gak aku kerja sebagai promoter handbag.. so aku agak pakar laa gak tentang kualiti sesuatu handbag ni.. hehe.. jadi apa kaitannya HANDBEG dan juga BEG UITM.. entah rasanya tak ada kaitan pun.. hehe.. tengok aku dah mula merapu.. hehe.. baiklah mari kita terus menjerus kepada....

KISAH BEG UITM...!!!
ALAMAK..!! kantoi ada bayang2 kat tepi tu.. macam mana nak jadi professional cameraman ni.. hehe

Untuk pengetahuan korang, beg warna hitam tu aku dapat semasa sedang membuat Kad Matrik UiTM.. yelah dah jadi pelajar degree.. so kena la dapat kad matrik baru yang siap lagi 2 minggu dah nak final exam..(betapa lembabnya kad matrik siap.. hayoo...) lepas tangkap gambar kami diminta ambil beg diatas meja yang telah disediakan.. masa tu hanya ada beg warna merah, oren, dan biru jer diatas meja.. EEUU semua buruk.. tak menepati my standard of taste.. hehe..demand giler.. tiba2 pak cik yang uruskan beg tu keluarkan beg warna hitam kat dalam kotak.. maka tanpa berfikir panjang aku pun terus ambil beg tu kat tangan pak cik tu sambil cakap terima kasih... tergamam pak cik tu seketika sebab tak sempat dia letak dalam beg tu atas meja aku dah capai dulu.. hehehe.. kawan2 aku yang lain melopong jer.. sebab aku dapat beg cantik.. lepas tu berpusu-pusu kawan2 aku yang lain tanya pak cik tu ada tak lagi beg warna hitam.. dengan selamba pak cik tu cakap.."DAH TAK ADA..!!"

WAHAHAHAHAH!!! PADAN MUKA KORANG.. hehe..

Bangga aku dapat beg limited edition.. hehe.. manakala beg warna oren tu plak ialah beg SUKOL(sukan antara kolej) sepatutnya aku dapat wakil kolej bermain..

PETANQUE..!!

Penat aku pergi audition tiap2 petang nak dapat wakil.. akhirnya bila dah dapat wakil.. aku terpaksa tarik diri sebab CLASH dengan Conference Antarabangsa(ICGGS) kat USM.. oh tidak..!! of course laa aku pergi conference tu kan.. maka tak dapat laa aku wakil kolej.. dan dengar cerita Kolej aku dapat tempat terakhir dalam Petanque.. ADAKAH PUNCA KEKALAHAN SEBAB KETIADAAN AKU?? hehe...(perasan)  jadi sebenarnya aku dapat beg ni dari kawan aku Khairul Anam yang dapat sebab wakil Aerobik Kolej Jati dan menang tempat ketiga... hehe.. dia tak pakai so aku amik laa...

SEKSI MACAM NILAH DORANG AEROBIK... tu yang menang tu... wahahaah!!!

Nak dijadikan cerita beg aku yang warna hitam tu hanya bertahan selama....

2 HARI JER....!!!!!

Beg hitam ni koyak kat bahagian nak jinjing tu.. memang tak dapat nak diselamatkan lagi.. yang SHENTAP yer.. masa hari kejadian aku hanya bawa botol air dan sebuah fail jer... SO NAK CAKAP KOYAK SEBAB BEG BERAT MEMANG TAK LOGIK..!!!(walaupun botol air aku botol air besi..tattt)

Atas sebab itu laa aku beralih pula mengunakan beg SUKOL warna oran pulak... lama laa gak aku guna beg ni dalam...

2 MINGGU.. JER..!!!

Koyak rabak jadinya, hayoo...!!! ADAKAH INI KUALITI BEG YANG DORANG BAGI.. tattttt...!! memang aku bengang giler sebab kualiti beg ni tak bagus... aku baru bersemangat nak pakai beg universiti aku ni.. malangnya.. hanya bertahan untuk seketika waktu.. sedangkan beg USM yang aku dapat masa pergi conference kat sana masih bertahan sampai sekarang walaupun aku bawa BATU kat dalam tu.. !! huh..


Maka aku pun bertekad untuk membuat sesuatu kepada beg-beg ini.. agar pihak berkenaan mengambil serius tentang perkara ini.. Yaaa!! 

AKU PERLU MENGAMBIL TINDAKAN SERIUS...!!!! (muka tengah serius giler ni...!!)

TINDAKAN AKU IALAH..!!!
KANTOI...!! ada jari kaki.. wahahahaha!!!

Maka tamat laaa riwayat beg UiTM.. hehe.. selepas aku membuang beg ni.. aku berhasrat untuk beli beg yang lebih berkualiti iaitu beg KULIT.. maka aku pun pergi ke Petaling Street dan beli beg KULIT yang berharga RM90.. ok laa kot.. kulit kan.,. hehehe.. dan yang penting beg tu mampu bertahan selama...

SEBULAN JER.. then koyak gak..!!! waaaaa!!!

KESIMPULANNYA AKU KENA  PAKAI BEG BATU.. BARU TAK KOYAK..!!  WAAAAA!!!!! apa2 pun aku still nak berterima kasih kepada UiTM sebab sudi bagi aku beg free sebab itu laa beg tu pun free2 koyak.. hehehe....

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

7 ulasan:

  1. tuan beg tu yg berat..haha

    BalasPadam
  2. aku baru nak bengan sebab kau dapat beg cantik. yg aku dapat beg warna oren tapi lepas tau beg tu koyak, aku nak gelak terbahak bahak. HAHAHA

    kualiti jgn dilihat pada rupa beg. heheh. aku guna beg oren tu sampai sekarang elok padahal letak laptop je dalam tu. balik perak pun letak baju dalam tu. ELOK JE FARIZ ! heheh.

    BalasPadam
  3. anonymous: kaitan berat pemilik dengan beg.. aku bkn bawak diri sendiri.. hehehe..

    BalasPadam
  4. aqim: 2 laa pasal.. indah khabar drpd rupa.. betul tak?? hehe...

    BalasPadam
  5. ko pakai beg tesco jelah pegi kelas.senang cite.

    BalasPadam
  6. masalah yer beg tesco mahal sgt.. hehehe...

    BalasPadam
  7. Wondeгful post, it is fantastiс to
    at lаst fіnd readable content on the internet, I
    am really grateful to discover a blog that іs not
    full of thе usual garbаge, mаny thanks.
    My blog :: shoe lift

    BalasPadam