SALAH KER BERTUDUNG?

7:53 PG 6 Comments

SALAH KER KALAU KITA NAK BERTUDUNG...????

Ala2 mcm ni... hehehe.. memang salah kalau aku yang pakai.. hehehehehe!!!!

HEHE,, INI HANYA GURAUAN BUKAN BETUL2... SEPATUTNYA AKU PAKAI NI,..hehe.. baru nampak macam USTAZ...!!!

Tinggi tak songkok aku..!! Ni khas daripada Mekkah taw... heheheehe....

OK selesai sessi mengarut dan mencarut kini tiba isu yang lebih serius... sebenarnya aku tak puas hati tahap CRAZY dengan FIFA yang tidak membenarkan pemain BOLA SEPAK WANITA IRAN untuk memakai tudung ketika bermain bola....!!!

Aku tahu tentang perkara yang sedih ini melalui  berita TV3 semalam.. so aku terus laa kaji.. awat laa kejam sangat tak nak bagi mereka ni peluang... sekali search punya search aku jumpa laa artikel pasal benda ni kat url ni...


Kalian bacalah sendiri berita tentang perkara ini... yang penting aku pelik... apalah salah yer pakai tudung.. bukan mengangu pemain lawan pun.. malahan mereka pakai tudung pun dengan kerelaan diri.. tak terasa beban pun.. malah lagi bangga kerana bermain mengikut landasan ISLAM yang tercinta... kalau nak lebih terperinci tentang perkara ni kalian tengok la video berita ni....


Aku tengok kalau pakai tudung mcm lagi selesa nak main.. daripada rambut mengerbang ke kiri dan kanan bila nak berlari.. APA DAAAAA!!!!!

UNTUK PENGETAHUAN KALIAN.. cara bertudung untuk bermain bola sepak ni telah dicipta khas oleh dorang.. ni gambarnya.. kreatif kan dorang....so tak ada alasan la lepas ni nak main bola tak tutup aurat.. hehe


Alasan utama FIFA mengharamkan pengunaan tudung ni sebab dia kata nak menjaga keamanan.. kaitan keamanan dengan pakai tudung ketika bermain bola????? peliksssss aku...!! KATA NAK JAGA HAK ASASI MANUSIA.. TAPI BILA MANUSIA NAK IKUT CARA ISLAM TAK KASI.. MANUSIA NAK JADI PONDAN KASI..??? HAYOOO!!!!

aku dah penat laaa melayan karenah orang kafir yang memang sengaja nak menjatuhkan Islam.. namun aku harap kita sebagai umat Islam tak mudah melatah.. tapi kita perlu kuatkan semangat untuk terus berjuang ke jalan ALLAH TAALA dan inilah yang kita panggil FISABILILLAH...!!!!!!



Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

6 ulasan:

  1. tau tak pe....aku pon geram dowh!!!!!....hak asasi??...kalo yg tukar jantina....Gay rights tu bole pulak diorang ckp pasal hak asasi manusia........cissss.....

    BalasPadam
  2. kan kan kan kan... bongok giler....!!!!!

    BalasPadam
  3. aku pernah terdengar kawan berkata
    kita tak WAJIB PAKAI TUDUNG
    tapi
    kita WAJIB MENUTUP AURAT
    :)

    BalasPadam
  4. betul tu.. jadi salah ker kalau kita nak mengikut hukum Islam menutup aurat ketika bermain bola.. hish2...

    BalasPadam
  5. dah dikhabarkan dlm Al-Quran tentang kewajipan menutup aurat..ikut je...

    http://zackemir.blogspot.com/

    BalasPadam
  6. BTOL TU..!! maka kita selaku umat muslim perlulah memperjuangkan hukum Islam yang benar lagi hakiki...

    BalasPadam