APA SUDAH JADI KEPADA RAMBUT AKU..!!

10:42 PG 5 Comments

(OH MY ALLAH..!!)

APA YANG SUDAH TERJADI NI..??? APA YANG SUDAH TERJADI NI..??? relaks Fariz relaks... tarik nafas hembus.. tarik nafas hembus... bertenang... ini semua hanya mimpi bukan realiti... 

BAYANGKAN.. rambut aku yang cantik macam ni.....


telah BERUBAH menjadi ini.....


AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...!!! aku tak percaya... apa yang telah berlaku ni...???

BEGINI KISAH YER......~~~

Semalam syarikat aku kerja di PWTC iaitu METRIX CONSULTANT telah membuat dinner untuk semua part timer yang berkerja dalam syarikat tu termasuk aku.. hehe..(baik giler company aku ni.. menjaga kebajikan pekerja) 

Maka sebelum aku nak pergi dinner tu pun aku mempersiapkan diri.. company tutup pukul 5.30 petang sebab pukul 7 semua orang dah kena ada kat HOTEL GRAND CONTINENTAL... manakala orang yang aku nak tumpang nak gerak dari company ke hotel tu dalam pukul 6 lebih..(masih tak tentu lagi)... jadi disebabkan aku tak tahu nak buat apa dalam masa kekosongan ni.. lalu aku terus terfikir nak pergi... 


Plan secara  tiba-tiba tak rancang pun... entah kenapa aku dengan selambanya masuk ke salun dan kata..

"SAYA NAK POTONG RAMBUT, TAPI SAYA NAK TENGAH NI BIAR PANJANG, U HANYA BUAT SLOPE SAHAJA..." 

dan dia balas aku......

"SAYA TENGOK RAMBUT AWAK NI BANYAK KERINTING MAAA, SAYA RASA AWAK ADA DUA PILIHAN UNTUK BAGI RAMBUT AWAK CANTIK,"

bila aku dengar jer ada dua pilihan aku terus tanya dia apa pilihan tu..... dia jawab....

"SAMA ADA AWAK BUAT REBONDING ATAU SATU LAGI... (ntah aku lupa namanya, tapi dia kata rawatan ni boleh buat rambut aku lurus semulajadi tak macam rebonding). U KENA LURUSKAN RAMBUT MAA KALAU TIDAK RAMBUT U NANTI NAMPAK KELAKAR "

sentap jer aku bila dia kata rambut aku kelakar... kuang ajak...!!!!

aku pun nak tanya berapa harga rawatan rambut yang lagi satu tu... kalau REBONDING memang tak laaa... nanti rosak rambut aku.. tak pasal2 aku kena melekat kat salun setiap bulan.. memang bankrap laaaa....!!!

Dia terus ambil CALCULATOR... hayoo... mesti banyak ni... dia kata kalau aku ambil treatment tu sekali dengan pakej spa(termasuk potong) hanya RM168.. tapi kalau aku ambil treatment tu jer... RM98... tapi tu tak termasuk potong.. kalau masuk potong tambah lagi RM20.. so cambur sekali jadi RM118..... 

Aku pula ambil wallet balek-balek duit.. emmm aku hanya ada RM90... so mana mampu nak buat rawatan luruskan rambut tu.. lepas tu aku tanya dia.. "BERAPA LAMA BOLEH SIAP YEK??" dia kata...

 2 JAM LEBIH..

memang tak laaaa... jam dah menunjukkan pukul 5.45.. lagi beberapa minit je lagi aku dah nak kena gerak.. maka aku pun cakap yang aku tak sempat  laa nak buat selama 2 jam.. (nasib baik dapat elak.. the main reason sebenarnya aku tak ada duit.. tapi aku cakap tak sempat.. baru nampak aku macam orang kaya cuma tak sempat jer.. hehehe) lalu dia pun tawarkan aku buat treatment jer.. dalam 20 minit dah siap.. aku pun setuju jelah.....

SEDANG rambut aku dicuci... lalalalal~~~(melayan urutan).. tiba-tiba telefon berbunyi.. mana aku nak angkat sebab aku tengah basah ni.. lepas tu baru aku call balik... rupa-rupanya orang yang nak hantar aku dah gerak.. dia kata dia nak cepat dan suruh aku pergi sendiri naik train dan jalan kaki...FINE..!! 

ACTUALLY before potong rambut aku dah hantar mesej dah kat dia yang aku nak potong rambut.. tapi tak tahu laaa apa masalah CELCOM... MESSAGE FAILED TO SEND..!!! gila ker apa..!!! BUKAN SEKALI BANYAK KALI...!! aku bukan tak ada duit.. lebih daripada cukup nak hantar satu mesej.. entah apa masalah line ker apa ntah.. benci aku...!!!!!

LEPAS HABIS JER SEMUA TREATMENT DIA.. tiba masa dia blow... sedang dia mengeringkan rambut aku dia tanya...

"SAYA BUAT RAMBUT KEBELAKANG SEMUA YEK?"

aku dah mula pelik... lalu aku tanya...

"BUAT BELAH TEPI BOLEH??
(aku dah berangan jadi macam korea.. lurus dan cantik kan..)

lepas tu dia macam terkejut lepas tu buat belah tepi sambil cakap...

"MACAM NI KAAA?? MACAM NORMAN KRU MAAA... U UNDERSTAND WHAT I MEAN RIGHT??"

ACTUALLY masa dia buat aku belah tepi tu aku rasa ok jer.. tapi bila dia kutuk aku terus tak nak.. wei buruk ker?? malunya...!!! maka dia pun buat aku rambut semua kebelakang ala2 LEONARDO DICAPRIO semasa adegan dinner kat TITANIC... hehe.. 


BOLEH TAHAN LAAA... tapi tak seperti apa yang aku bayangkan.. maka aku pun pergi bayar.. and guest what??? RM70 MELAYANG... huhu~~

Sebelum pergi dia sempat berpesan lagi... stail macam ni kalau u buat kebelakang baru ok.. kalau buat stail lain akan jadi buruk sebab u kerinting.. jadi nak cantik u datang laa lagi buat lurus...(pandai laa ko nak pancing duit aku kan.. CHOI..!!) dan dia kata bagi seharian tak boleh kena air.. baru ubat dia mujarab... aku pun angguk dan terus bla.. coz dah kena tinggal terpaksa laa aku pergi jalan kaki...

SEPANJANG BERJALAN KELUAR DARIPADA THE MALL TU.. SEMUA ORANG DOK PANDANG AKU.. malu laaa... aku ni kacak sangat ker atau hodoh sangat..!! benci tol.. rasa macam kena tipu pulak.. coz aku rasa rambut aku macam teruk jer....

THEN, sebaik sahaja aku keluar dari THE MALL hujan lebat giler.. nak tak nak aku terpaksa jugak redah nak pergi naik train, jadi rambut aku  pun......!!!


ROSAK LAAAA....!!!!!! sebab itu laaa aku rasa macam menyesal jer potong rambut mahal2.. tapi tak de kesan yang baik.. huhuh~~

MALANG AKU TIDAK BERAKHIR.. sampai sahaja aku di stesen JALAN ISMAIL kawan aku cakap hotel tu dekat depan KLMU.. maka aku tanya laa orang yang kerja putra, jalan mana nak ikut KLMU.. dia cakap ikut terus jer akan jumpa.. aku pun dengan dungunya.. ikut jelah terus.. sambil meredah hujan yang tinggal renyai-renyai tu... sampai dah nak patah laa kaki ni rasanya.. sekali aku jumpa..!!!


PRESSURE GILER AKU..!! ORANG NAK PERGI KLMU DIA BAGI AKU JALAN KE UNIKL.. WHAT THE KER..!!!! lepas tu aku tanya laa seorang mak cik yang sangat baik.. dia kata "KLMU kat belakang dik, adik dah terlajak ni.. kalau nak pergi KLMU adik kena masuk kiri masa lorang ke2," 

Oh akak you are my angle..!! akhirnya aku jumpa laa hotel tu... WALAUPUN AKU MULA-MULA TERSILAP MASUK HOTEL... hehehe.. malu jer...!!! 

TAPI BIASA LAA AKU.. MUKA TOYER.. MASUK JER TANPA RASA MALU.. WALAUPUN BAJU DAH SEDIKIT BASAH.. DAN YANG PENTING RAMBUT DAH ROSAK...!!!!!!!!!!!


P/S: dinner tuuu tersangat laa boring.. makan pon sederhana sedap.. uuee.. macam ni ker dinner bersama org2 tua.. aku RINDUKAN DINNER PRELAW..!!!!

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

5 ulasan:

  1. betul ker rejoice boleh luruskan rambut???

    BalasPadam
  2. yg benda dy nak buat satu lagi tu Relaxing eh?..haha...kesian hari ko..tak pe...esok masih ada... hehe

    BalasPadam
  3. weyh rambut kau macam bruno mars do!...i like...stail cmtuh faris betol la ckp stylist tuh..jangan sikat tepi..sikat kebelakang...aku suke jer tngok.....hehe PEACE

    BalasPadam
  4. Afiek: huhu~~ kesian aku kan.. dah nasib badan..~~

    BalasPadam
  5. BRUNO MARS??? hehehe.. lega hati aku ada org ske.. wahaahahah~~(bangga)

    BalasPadam