I WANT TO BE PRIME MINISTER..!! (COO)

11:11 PG 5 Comments

"BELIEVE ME... I CAN BE OUR NEXT PRIME MINISTER.. ALTHOUGH I'M WOMAN."

PERCAYA ATAU TIDAK...!!! hari ini aku telah berjaya menalifon...

 BAKAL PERDANA MENTERI WANITA PERTAMA DI MALAYSIA...!!! 

HEHEE... mesti kalian macam tak percayakan.. meh sini aku cerita kisah seterusnya CONFESSION OF OPERATOR (COO)

Hari ini nasib aku kerja macam malang sikit... negeri yang paling aku suka nak telefon iaitu Terengganu buat masalah... punya laaa susah nak dapat orang sebab no telefon semua tak ada talian.. kalau dapat orang nak di temu duga pun semua sombong atau terus letak telefon.. contohnya....

AKU: hello, nama saya Fariz Razali telefon dari Metrix Research di PWTC, KL...
ORANG DALAM TALIAN: siapa...????
AKU: saya Fariz.. dari KL...(malas nak ulang semua.. dia bukan faham pun)
ORANG DALAM TALIAN: awak silap telefon ni...???
AKU: ehh..saya tak silap.. sebenarnya kita sedang buat tinjauan rakyat nak tahu tahap kepuasan.......
ORANG DALAM TALIAN: tuttttt..................(dia letak telefon)

PANAS GILER.....!!! maka sebab itu laa aku mula melompat-lompat ke negeri-negeri lain untuk dapatkan pandangan orang..  tiba-tiba aku berbisik didalam hati.. "EMMM DAH PETANG NI.. NAK BUAT KUALA LUMPUR LAA.. ORANG DAH BALIK KERJA.."

baru nombor pertama aku telefon terus ada orang cakap.. macam ni perbualan kami....

AKU: hello, nama saya Fariz...
ORANG DALAM TALIAN: what?? who's this???
AKU: oh.. sorry.. actually my name is Fariz and I calling from Metrix research in PWTC, KL... (dah dia cakap english.. aku pon speaking laaa..)
ORANG DALAM TALIAN: so what..??? (dengan gaya kerek giler...)
AKU: Actually we making a survey to know your feedback as a malaysian about our country. so can u contribute with me a few minute to ask you a few question, don't worry we provide you the answer, so you just pick the suitable one... (panjang menjeler aku terangkan..)
ORANG DALAM TALIAN: so if it about my country.. what actually you want to ask.??
AKU: (dah mula gelabah sikit.. hehe) We just want to ask about poltical issues in malaysia wheather u satisfied or not..??
ORANG DALAM TALIAN: ok.. if I answering you questions do i can be YOUR NEXT PRIME MINISTER..??
AKU: .....(seperti dalam gambar)


AKU: I don't have any power to do that.. hehee(gelak fake sebab ingat dia gurau) but what we can do is we can include your feedback in our research and make a statistic, therefore we can change if there is anything wrong...
ORANG DALAM TALIAN: NO.. I DON'T THING SO.. IF I ANSWERING YOUR QUESTION IT'LL NEVER CHANGE ANYTHING.. I CAN CHANGE IT BY MY OWN VOTE IN GENERAL ELECTION..(nampak sangat pembangkang..) OK BYE..(terus letak)

  
PANAS JER AKU...!!!! dah laaa perasan giler nak jadi PRIME MINISTER.. lepas tu dengan sombongnya terus letak telefon.. aku terus cerita kat rakan sekerja ada seorang perempuan ni perasan giler nak jadi PRIME MINISTER.. dah laa speaking.. ingat bagus sangat ker... huhhh(panas aku.. sebab penat speaking dan terangkan kat dia.. dia boleh senang jer nak berlagak and letak phone.. what the kerk kan...!!!!)

TIBA-TIBA.. salah seorang mak cik yang juga kerja dengan aku nak nombor dia.. mak cik ni hebat sikit.. dia memang pakar kalau bab2 speaking.. plus dia memang dah berpengalaman dalam kerja-kerja ni.. selepas aku bagi nombor PM WANITA WANNEBE tu... dia terus call....

MAK CIK: hello my name is (dirahsiakan).. i calling from Metrix research.. we make a survey can you spend me a few minute to be interviewed??
PM WANITA WANNEBE: I think just now your click have call me.. so what do you want from me..???
MAK CIK: Yes.. that's why I'm calling you back because maybe you don't want to answering our survey with him but you want me to ask you the question.???
PM WANITA WANNEBE: hehehehe... why do you want to ask the questions with me because I'M SUCH LIAR..!! hehehee...(dengan gaya yang sangat bongkak)
MAK CIK: Really... so I think I've make a big mistake because calling you, MALAYSIAN BIG LIAR...!!! (marah balik)...

*lalu MAK CIK tu letak.... wahahahahaha!!!.. gelak kita orang ramai-ramai.. padan muka dia.. berlagak lagi.. ingat kami researcher yang telefon rumah ko batak sangat nak tanya soalan.. kalau tak nak jawab pun cakap jelah tak nak jawab tak perlulah nak perasan dan belagak.. hehehe... PADAN MUKA..!! 


RELATED STORY...
CONFESSION OF OPERATOR..(COO)
APAKAH SALAH ANAKKU..??
PENGAKUAN ORANG CINA..
I'M MUSLIM...
KENAPA TAK NAK..??

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

5 ulasan:

  1. lupa nak bagi tahu.. ORANG DALAM TALIAN tu... gadis melayu.. sebab cara dia speaking sebijik melayu.. apa laaa... macam mana laaaa bangsa kita nak maju.. kalau mcm ni perangai yer.. dush2!!!

    BalasPadam
  2. ya allah...aku baca pon geram je dgr...serius kurang hajar gile....
    mmg pembangkang gile minah tu...pastu ada hati nak jadi PM kononya..haha..

    BalasPadam
  3. ak dah jumpa ramai giler gadis melayu camtu kat kl..x sangka kat phone pun agak kuang ajo gak.diorng ni bajet kl(sory bukan ko eh jgn terasa ek)

    BalasPadam
  4. Afiek: taw tak per..!!! sabor jelah... hehehe..

    BalasPadam
  5. Usher: AKU GADIS KER GOK..!!!! hehe.. apa nak jadi laa dgn gadis2 KL kini kan.. tak semua laa.. sesetengah ni.. adush.!!

    BalasPadam