APA YANG TERJATUH TU..???

5:47 PG 5 Comments

Baik laa.. aku tengah sibuk mendengar ceramah MEDIA BARU di UiTM ni.. tapi nak jugak updated blog.. hehe.. tak kira.. nak cerita jugak apa yang berlaku semalam....

BEGINI KISAH YER...!!!!

NI GAMBAR YANG AKU AMIK SENDIRI.. hehehe...

Semalam aku dan kawan-kawan rasa macam nak pergi ke Uptown Shah Alam.. sebab kawan aku nak ORDER baju untuk program OPKIM(Operasi Khidmat Masyarkat) Di Rantau Panjang yang minggu depan nak pergi.. punya laaa lama nak berbincang pasal perkara ni.. sampai pukul 2 pagi.. sedangkan esok kami ada ceramah.. so layan jer laa...
Dah dalam pukul 3 PAGI tu kami pun pergi lepak kedai mamak BARA plak.. saja nak minum air.. haus ni.. YANG BENGANGNYA.. mamak tu macam nak tak nak jer layan kami.. siap merengus marah pula bila kami macam terfikir-fikir nak order apa..

RELAKS LAA ANEE...
 TAU LAA U PENAT KEJE DARI PAGI SAMPAI PAGI.. 
SO LAYAN LAA ELOK2..!!!

SELEPAS ITU, kawan aku suruh aku temankan dia naik motor pergi ambil baju dia dekat rumah.. dan kawan yang lain-lain akan tunggu kami dekat depan pintu pagar UiTM.. sebab dah pukul 3.33 PAGI kan.. so kalau kena marah biar sama2.. hehehe

Diringkaskan cerita.. lepas kawan aku dah ambil baju.. aku kata kat dia yang aku nak try bawa MOTOR balik ke UiTM pula.. yelah.. malam2 macam mana ada orang jadi boleh laa aku PRACTICE bawa motor.. aku ni dah lama tak PRACTICE... JADI LESEN YANG AKU ADA NI BUAT APA???

dengan keizinan dia aku pun bawa... BEST SANGAT BAWA MOTOR MALAM2...!! 

TIBA-TIBA...!!

AKU RASA MACAM ADA BENDA JATUH.. aku mula terfikir-fikir.. apa benda yang jatuh dan terkena kaki aku ini...?????????????


Rupa-rupanya baru aku teringat yang aku letak telefon dan wallet aku di atas beg pelastik kawan aku di atas raga motor... maka bila aku check baru aku perasan yang HANDPHONE AKU JATUH.....!!!

MAKA, kami  terus berhenti di bahu jalan.. dalam masa yang sama ada laaa.. beberapa KERETA jalan sama dengan kami di jalan raya.. dalam hati aku dah mula terfikir...

"MESTI HANDPHONE AKU DAH KENA LENYEK DENGAN KERETA.. WAAA..!!"

kawan aku pula terus turun motor dan patah balik sambil cuba mendail telefon aku.. untuk cari di atas jalan raya... manakala aku pula tunggu sahaja di atas motor menanti dengan penuh gelisah.. hehehe

dalam hati aku mula terfikir lagi.....

"KALAU DAH LENYEK AKU NAK BELI HANDPHONE APA PULAK YEK...???"
(mentang2 gaji dah masuk.. hehehe)

TIBA-TIBA kawan aku jumpa handphone aku kat tengah jalan.. masih dalam keadaan elok.. aku pula terus menhirup nafas lega... fuhhh.. nasib baik lega..(tapi sebenarnya dalam hati mula terfikir.. KENAPA TAK ROSAK..?? HEHEHE...)

Lalu kami pun terus balik ke UiTM.. kawan-kawan lain semua dah buat muka masam.. yelah BENGANG sebab tunggu kami lama sangat.. hehehe... yang penting aku bawa ikut HAD LAJU yang betul walaupun tiada orang.. hehehe (sebenarnya sebab takut)

P/S: hati-hati di jalan raya..~~~

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

5 ulasan:

  1. haha....pergh kalo iphone jatuh...kat atas jalan raya tu jugak aku melalak oii..haha

    BalasPadam
  2. gambar iphone tu ko punyer keadaan sebenarnya ke atau gambar hiasan je?

    BalasPadam
  3. Afiek: hehehe.. aku pakai handphone cikai nokia yg murah tu jer.. heheheh

    BalasPadam
  4. yes usher ni gmbr hiasan jer... wahahah!!

    BalasPadam