HILANG RM50 DENGAN SATU KLIK..!!

9:30 PG 2 Comments







GILER...!! ni ialah kisah benar yang telah berlaku kepada aku.. OH TIDAK.. kalau mcam ni memang MUFLIS LAA AKU...!!!

SEBELUM aku cerita dengan lebih lanjut apa yang berlaku.. aku nak cerita dahulu apa KEKABUTAN yang berlaku petang tadi... inilah dia perkara yang berlaku sehingga menyebabkan jantung aku hendak tercabut daripada jasad ini.. ohhh tidakkkk!!!


kaji punya kaji... rupa-rupa nya GOOGLE tengah buat penapisan blog.. dan dia kata ada beberapa blog yang dijadikan sasaran penapisan mereka.. semua blog yang ditapis kerana disyaki terdapat beberapa unsur-unsur yang meragukan seperti ..


OMA..!!!(Oh My Allah) 
ada KERRR BLOG AKU NI BENDA2 MACAM NI..!!!!!

setelah lama aku menanti dengan penuh kesedihan..huhuh... akhirnya BLOG AKU KEMBALI.. YEAHHH!!!  kalau tidak mesti dah petang tadi aku updated blog ni.. hehehehe...

Baik laa aku sambung semula cerita pasal KILK-KLIK NI..,.. hehehe... kisah dia pendek jer... macam ni...

masa aku selesai updated blog APAKAH PILIHAN ANDA..?? masa itu JAM di skrin telefon telah menunjukkan pukul...

masa itu mata aku memang dah mengantuk giler... tiba-tiba WINDOWS aku nak updated plak..(biasalah windows original..hehe) maka bila dah updated mestilah kena RESTART kan.. so aku pon biarlah restart.. 

TUNGGU PUNYA TUNGGU, PUNYA TUNGGU... PUNYA TUNGGU... lama giler.. tak siap2 lagi restart dia.. masa tu jam dah nak pukul 4.00am dah... so sebab dah tak tahan... MAKA AKU PON.. terus menekan button OFF...


SELESAI JER TEKAN.. aku pon tutup laptop terus TIDORRR dengan nyenyak yer.. hehe...

MALANGNYA... bermula dari saat itu laptop aku dok restart tak sudah2... tak boleh masuk windows  sebab dia kata aku salah SHUT DOWN.. oh tidak..!! what i have done..!!!

setelah beberapa hari.. maka aku pun membuatlah keputusan juga untuk hantar ke kedai.. ingat kalau biar jer dalam beberapa hari laptop ni akan baik sendiri.. hehehe... tapi mimpi aku tuu hanyalah mimpi yang tak realiti.. hehe.. 

AKHIRNYA... petang tadi aku dapat semula LAPTOP AKU.. YANG SUDAH SIHAT SEJAHTERA..!! oh my honey finally u sihat..!! yang penting LAPTOP AKU TAK PAYAH FORMAT.. dia hanya restore jer windows aku balik.. fuhhh.. selamat.. yang penting semua file tak hilang dan windows i still ORIGINAL.. fuhhh... lega giler..!! 

KONKLUSINYA... lain kali sabar jelah.. walaupun dah gantok giler.. sebab aku tak reti sabar laa AKU KEHILANGAN RM50 MEMBAIKI LAPTOP DEK KERANA SATU KLIK YANG AKU BUAT.. hehehe... tragis betul...!!!

p/s: dalam masa yang sama bersyukur juga yang blog aku tak betul2 removed.. if not memang aku dah naik giler.. mana bleh.. i sayang blog ni taw..!! sangat2..!!! (dengan gaya tegas gediksss)

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

2 ulasan:

  1. mati2 la aku ingatkan nuffnang ko nyer income dah ilang 50~~~ cett.....

    BalasPadam
  2. hehehe... tertipu gak ko rupa-rupanya.. wahah!!

    BalasPadam