MESCOM...(fullstop)

10:42 PTG 10 Comments

Terlalu ramai orang menyerang facebook aku bertanyakan soalan yang sama iaitu....

"FARIZ MACAM MANA??? SAMBUNG BELAJAR KAT MANA?? KOLEJ APA???"
bla, bla, bla, bla.... penat aku nak jawab benda yang sama... tapi tak pelah.. bila ramai tanya macam ni maksudnya  ramailah prihatin dengan aku.. hehehe(perasan!!)

MEH AKU BAGITAHU... yang aku telah berjaya diterima dalam jurusan MESCOM(media dan komunikasi) ambil spesifik PERHUBUNGAN AWAM... kalau bahasa inggerisnya... PUBLIC RELATION..
untuk jawapan kolej mana yang aku akan duduk.... AKU AKAN DUDUK KOLEJ JATI..,.. alhamdullilah... aku memang nak kolej tu.. sebab kolej tu dekat luar bukan kat dalam UiTM.. plus.. dekat dengan tempat makan dan stesen bus.. nak pergi melahap dan berjalan pun senang.. hehehe...
NAMPAK TAk??? tak pelah.. yang bold warna biru tulah kolej aku.. hehee....

Seterusnya soalan common yang orang pasti tanya ialah.. Bila nak daftar??? yang aku dengar semua pelajar baru  daftar 27 hari bulan... tapi adakah aku ini di kenali sebagai pelajar baru juga??? dalam internet tertera pendaftaran terakhir  internet 28 hari bulan dan kuliah pertama bermula 3 hari bulan januari... JADI????

BILA DAFTAR MASUK KOLEJ??? ADA OREINTASI KER TAK??? kelam-kabut betul.. aku pun tak faham.... pening2..!!!


KALAU DAFTAR ONLINE... DAH!!!

KALAU BAYAR YURAN... belum lagi... hehe.. jap2 nak korek tabung...

BACA SYARAT KOLEJ DAN PENDAFTARAN... DONE!!!

cuma sekarang tak tahu jer tarikh tepat untuk daftar secara fizikal..means betul2 pergi sana... nasib baiklah Shah Alam tu memang dekat sekangkang kera... hehe
SELAIN ITU, aku nak berkongsi juga masalah server kat UiTm ni.... ada gak beberapa orang rakan-rakan aku yang masih tidak mendapat tawaran.. sedangkan mengikut firasat aku.. macam lagi sepuluh hari je nak berdaftar... kalau dapat lambat.. maca mana nak get ready... ADUSH!!! HARAP2 UITM BOLEHLAH MENGAMBIL LANGKAH PRODUKTIF.... aku fahamlah mungkin ada banyak sangat students yang nak diuruskan... maka carilah pekerja yang ramai gak... macam kerajaan tak mampu.. betul tak??? entahlah.. aku malas nak komen masalah dalaman ni lebih-lebih... siapa yang makan gula dia rasa manisnya, kalau makan garam dia rasa masinnya, kalau makan cili dia rasa pedasnyanya,, kalau makan KFC... dah2 melalut pulak.. ok... babai....
 
p/s: tarikh mengundi BLOG PILIHAN MALAYSIA dah tutup.. tq for anyone that vote for me.. and doakan lah aku berjaya amin... (memang penat berkempen..kalah pilihan raya umum.. hehe) 

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

10 ulasan:

  1. hahahahhaa..xbest la jati...perindu best..xde gate..gate besa dpn tu je....jati bosan..

    BalasPadam
  2. congrat and selamat datang ke mascom.. kalu jumpa nanti tego2 la yea hee

    BalasPadam
  3. rocky... perindu lagi tak best.. panas dan tak strategik... kalau jati.. ada pagar boleh memastikan keselamatan.. hehehe :))

    BalasPadam
  4. baik abg fendi... abg fendi amik mescom apa yek??

    BalasPadam
  5. hahaha..lawak ngat aih..anyway tahniah!

    BalasPadam
  6. knp gak bagi2 sama saya???

    BalasPadam