KEKALAHAN MALAYSIA KEPADA CHINA TAK ADIL..!!!!

9:53 PG 6 Comments

BAGI AKU KEKALAHAN MALAYSIA KEPADA CHINA
3/0
SANGAT, SANGAT, SANGAT TAK ADIL.....

ok, aku mengaku... mungkin agak pelik bila aku berbicara pasal bola sepak.. sebab aku rasa kali terakhir aku main bola sepak ialah darjah enam.. selepas itu memang aku anti bola sepak.. dan aku mengakulah aku ni KAKI BANGKU...

tapi ia tak membutakan mata aku untuk melihat ketidak adilan.. mentang-mentang dia tuan rumah.. so dia ingat dia boleh upah refree la.. kuang ajar betul.. aku tak kenal pemain-pemain Malaysia ni.. sebab aku jarang sikit update pasal perkembangan bola tempatan apatah lagi luar negara.. hehe.. by the way aku still tahu la yang anak didikan RAJAGOPAL ni memang ada potensi nak mangharumkan nama  malaysia di pesada bola sepak antarabangsa... KREDIT UNTUK RAJAGOPAL..

kalian tengoklah sendiri bagaimana KAD MERAH PERTAMA DIBERIKAN KEPADA MALAYSIA... DAHLAH PEMAIN TUNJANG.. penyerang utama.. kalau tak ada dia siapa nak serang.. memang nampak sangat macam dah dirancang.. tengok..!!

 

MAHALI.. kesian betul.. kalau korang tengok perlawanan ni mesti korang terganga.dan terkesima. dah jelas dan nyata yang pemain cina tu tolak bola dia so dia tolak la bola keluar.. tak leh fikir ker.. sebaik sahaja MAHALI ni kena KAD MERAH.. ketua pasukan(aku rasa lah sebab dia ada pakai gelang kat siku..) cuba pujuk refree.. LAST2 ORANG YANG PUJUK PUN KENA KAD MERAH... what the kerk!!!!

aku agak bodohla gak dalam dunia bola.. tapi takkan lah pujuk refree pun kena kad merah... agak2 la wei.. kejam nak mampos.. last2 pemain MALAYSIA TINGGAL BEBERAPA KERAT JER.. tak termasuk yang tercedera dibuat pemain china.. semuanya digelapkan sebegitu saja... 

tapi yang jelas.. aku boleh kata pemain cina tak hebat mana pun.. sebab separuh masa pertama mereka tak mampu nak jaringkan satu gol pun.. yelah pertahanan kita hebat kot.. walaupun sikit orang.. especially penjaga gol..(tak tahu namanya..) tapi memang hebat giler.. dari jauh pun dia boleh ambil bola.. banyaklah gak menyelamatkan keadaan dan juga seorang pertahanan india.. tak ingat lah nama dia.. kalau salah lagi teruk.. takyah letaklah.. hehehe....

MASUK JER SEPARUH MASA KEDUA.. rentak perlawanan still sama... china tak abis-abis meyerang.. sebab diorang ramai.. boleh la.. tapi pertahanan Malaysia mantap giler... entah tak semena-mena china dapat penalti.. then mungkin la masa tu pemain MALAYSIA sudah semakin penat.. yelah dah la sikit.. nak lari sana lari sini.. sapa tak pancit.. MAKA TERBOLOS LA SATU GOL... GOL KEDUA PUN TAK LAMA SELEPAS ITU JUGA... bila nak masuk gol ketiga memang agak susah.. sebab pertahanan india pandai kawal ketat pertahanan kita.. sikit2 jer dia tanduk kasi  bola keluar.. (hehe.. bagus teruskan..) tapi dalam satu accident.. dia nak halang bola.. orang china tu tolak dia tapi dia lepas tangan jer, just badan dia jatuh kat china tu.. tiba-tiba dia yang disalahkan.. dan kena KAD MERAH LAGI..!!!

dahlah dah dapat kad merah..  mereka dapat pula penalti.. dalam detik-detik masa terakhir ni.. akhirnya... GOL KEEPER MALAYSIA YANG DIBANGGAKAN INI.. gagal menhalang kemasukan bola terakhir yang dirembat..  betul2 kat depan gol... susah kot... sesudah tu.. MALAYSIA PUN KALAH DALAM BIAS.....

tak mengapa pemain malaysia still telah mengharumkan nama negara.. AKU YAKIN KALAU PEMAIN KITA DI ADILI DENGAN ADIL.. BANYAK LAGI PEMAIN CHINA YANG PATUT KENA KAD MERAH... KALAU KORG TENGOK DORG MAIN GEDIK GILER.. KENA LANGGAR SIKIT JER JATUH..apa korang ingan korang DRAG QUEEN..!!! sedangkan ada seorang pemain Malaysia yang ditampar mukanya masa sedang nak  menanduk bola dari cina sampai injured.. refree tu tak bagi apa-apa kad pun kat pemain cina tu... sedangkan pemain malaysia tu sakit  teruk sampai terpaksa tukar pemain... kuang ajar x..!!!

aku kesal betul dengan pihak penganjur... AGAK-AGAK LA... acara lain ko dah bolot semua..  bapak tamak..!!!

sekian sahaja bebelan aku mengenai  bola... MALAYSIA BOLEH...!!!! biar tuhan jer membalas kelakuan zalim negara china tu..!!! (doa org teranayai makbul.. amin..)

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

6 ulasan:

  1. yup, sy stuju...
    bias gler ref benjamin williams tuu..
    buat tension je tgk bola...haha...
    nway, goal keeper tu Khairul Fahmi nmenye..

    BalasPadam
  2. ANONYMOUS TQ FOR THE INFORMATION... geram betul..

    BalasPadam
  3. geram tui wlau pun bace kat blog nie..
    lau tgok tol2 mau hentak je tb uh... ~x(

    BalasPadam