PENGORBANAN UNTUK HARI RAYA KORBAN....

9:20 PG 7 Comments

untuk pengetahuan korang aku selalu mengunakan nama glamour aku iaitu...

FARIZ ILIO FERNANDO...

memang sangat sedih kerana aku terpaksa melupakan nama ini.. walaupun aku sayang nak mampus dengan nama ini.. tapi sempena HARI RAYA KORBAN.. aku terpaksalah mengorbankan nama yang aku cipta sendiri ini...

kalau kalian nak tahu.. sejarah nama ini terwujud tanpa di sengajakan kerana aku main game coklet..

tapi masa aku main game ni.. nama aku sebenarnya.. FARIZ OLIO FERNANDO... tapi kerana tersilap taip sebab aku...


aku tertulis FARIZ ILIO FERNANDO ketika register facebook tahun lepas... hehe.. tapi sebab aku rasa ILIO pun ok laa juga.. maka aku pun biar jelah.. hingga la aku menwujudkan blog beberapa bulan yang lalu.. aku masih mengunakan nama ini...

NAMUN... mungkin kerana HARI  RAYA AIDIL ADHA.. aku terfikir... sampai bila nak pakai nama kebudak-budakkan ini... akhir kata aku pun memilih.. untuk meletakkan nama aku sendiri yang sudah sedia ada unik... hehee....


cantik tak??? mungkin ini akan menjadi LOGO aku.. kerana SIMPLE AND ELEGANT... hehe...

SEBELUM ITU... aku nak cerita serba sedikit.. maksud tersirat dalam nama....


FARIZ..... maksudnya ialah AHLI SUFI ATAU PENUGGANG KUDA YANG HEBAT... kalau  ahli sufi aku rasa kalian tahulah apa  maksudnyakan.. tapi penunggang kuda sebenarnya bukannya pandai tunggang kuda sahaja tapi seorang SATRIA YANG HEBAT... sebab zaman dahulu.. orang yang pandai dan hebat menunggang kuda ialah pahlawan yang digeruni... hehe.....





ILIO.. tak ada maksud.. hehe.. tapi definisi ILIO yang terdekat ialah nama sebuah tempat di GREECE...sebuah kawasan pertanian dan kini telah maju sedikit demi sedikit menjadi kawasan perindustrian...


INILAH PETA TEMPATNYA....!!!

FERNANDO... secara jujur memang ramai orang English nama fernando.. tapi aku suka nama ni sebab sesuai .. dekat2 dengan nama aku kan..??? hehee.... baik.. orang kata fernando ni similar dengan courageous yang bermaksud seorang pengembara yang berani atau kuat... hehehe...
JADI, bila aku gabungkan kesemua nama-nama ni.. FARIZ ILIO FERNANDO ialah seorang satria yang kuat dan berani tetapi hanya kuat dan berkuasa di kawasan ILIO iaitu kampung yang penuh dengan pertanian dan dia langusng tidak berkembang kemana-mana.....

MAKA, bila aku fikir balik.. lebih baik aku menjadi FARIZ RAZALI kerana beliau ialah seorang ahli sufi dan juga satria yang hebat... tak kira dimana sahaja beliau berada.... kerana beliau juga ialah penunggang kuda yang hebat dan mampu menjelajah di setiap pelusuk dunia... GO GO GO FARIZ!!!!

KESIMPULANNYA, sempena hari yang mulia ayuhlah kita sama-sama berkorban ke jalan yang mulia...!!!



Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

7 ulasan:

  1. i pun tak tahu apasal letak nama i gituu.
    haha.

    BalasPadam
  2. huhu.. ak pun tinggalkan nama lama :(

    BalasPadam
  3. errr......satria yang kuat yer pariz?.....yeker?....http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/35.gif

    BalasPadam
  4. nard: nama tu penting... hehe... kalau lain maksudnya bahaya kot.. heheh

    BalasPadam
  5. shuryo: ko kata ko dah tinggalkan.. tapi still kuar la nama ko.. sama mcm aku.. hehe..
    =))

    BalasPadam