2 ALAM... RM 40 JUTA KAH???

9:56 PG 10 Comments

Siapa tak kenal dengan jutawan Melayu yang menjual produk kecantikan.. iaitu Dr Rozmey...

ini bukan aku yang edit yek.. aku jumpa ni Google hehe...... siapa tak kenal dengan Dr Rozmey ni memang tak sah.. beliau sangat terkenal dengan gaya rambutnya yang UNIK... hehe...  setiap hari keluar surat khabar.. memang kalau dari segi promosi beliau NO1..!! 

selalunya orang promote produk... tapi beliau promote diri sampai lagi popular dari produk dia.. hehhe.. (jahat mulut aku) tapi tak pelah.. orang berniagakan kenallah tak tahu malu.. syabas diucapkan DOKTOR(dia dapat doktor sebab belajar sains ker or dr falsafah?? someone please tell me??)

Nak dibuatkan cerita... dia  memang tengah hebat meluaskan empayar perniagaannya hingga ke bidang perfileman negara... yeke??? siapa tak kenal FILEM yang penuh dengan gimik dibuat oleh beliau iaitu.. 2 ALAM...

kalau kalian perasan dekat atas banner cerita ni muka dia masih ada sambil duduk atas kerusi.. giler glamour betul la doktor ni,.. biarlah filem dia suka hati dialah.. aku rasa satu MALAYSIA tahu yang beliau target untuk dapat RM 40 JUTA untuk kutipan filem 2ALAM yang diura-urakan agung dan hebat...

jadi untuk menlihat dengan mata kasar sendiri aku pun ajak la 3 orang kawan-kawan(dirahsiakan namanya atas permintaan mereka...)  menonton filem ini di pawagam...

mula-mula memang tak terdetik pun nak tengok cerita ni.. sebab aku lebih eager nak menonton cerita repunzel selepas kalah dapat tiket wayang free dari nuffnang kan... hehe.. namun di sebabkan tiket repunzel dah habis.. maka terpaksalah tengok cerita ni... hehe...

masa mula-mula beli tiket kawan aku tanya kakak yang jual tiket tu..."CERITA NI OVER TAK KAK??". kemudian dengan selamba kakak tu jawab.."TAK OVER LANGSUNG DIK" dengan muka perli.. maka seawal beli tiket lagi kami dapat petanda yang filem ini.. MEMBOSANKAN..!!!

masuk-masuk jer panggung.. aku boleh bilang penonton dengan jari... tak sampai 10 orang pun.. MACAM MANA NAK 40  JUTA NI... hehe... kemudian 5 minit pertama filem.. ada adegen orang nangis terjerit-jerit.. dan kemudian keluar perkataan macam sajak... AKU RASA SELAMA 10 MINIT KOT... mula -mula aku baca sajak tu aku macam tersentuh juga la.. sebab pasal kekesalan seorang insan namun terlambat sebab mati.. tapi bila sajaknya semakin melarat-larat.. aku dan rakan-rakan mula tak senang duduk...

MAKA, kawan aku pun mula la bersuara.."NI FILEM KER MOVIE MAKER.." yelah sebab kalau setakat keluar tulisan jer.... boleh buat sendiri kot dekat rumah.. penat jer tengok wayang... kemudian mula la ceritanya... jujur aku kata theme dalam cerita ni boleh tahanla... sebab ia mengenai seorang lelaki ADAM.. yang menukar jatina menjadi AMY.. seorang penyanyi terkenal.. namun pada satu hari Amy kena rogol dan bila dah masuk kes polis dia kantoi PONDAN.... keluarlah kat semua surat khabar.. sebab terlalu tertekan dia pun bunuh diri dan masa mati kubur tak terima mayat dia.... simple(aku rasa aku tulis lagi menarik daripada dia cerita kat filem)

yang membuat filem ini TERLALU TERLALU TERLALU BOSAN!!!
ialah kerana terlalu banyak sangat adegen LUCAH... sikit-sikit jer si Amy ni buat seks...(patut la finas tapis banyak kali.. hehe) kemudian mesti adegen nangis, nangis, nangis... aksi nak over tapi ceritanya kosong.. lepas tu flash back, flash back, flash back.... sampai aku rasa dia dah ulang adegen tu lebih daripada 5 kali.. penat aku tengok... ADUSH!!!!

MAKA NASIHAT AKU KEPADA DR ROZMEY.... please laa... jangan terlalu over.. kalau baru dalam dunia perfileman buat cara baru jangan masuk-masuk terus nak over.. kalau la KRU buat filem macam HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA 

nak target RM 40 JUTA tak pe juga... mereka tu  berpengalaman  dan filem macam ni sah2 meletup... tapi mereka sedar diri.. bahawa market kat Malaysia ni tak lah besar mana kalau nak kutip kutipan sebesar itu.. sebab itulah mereka bawa ker luar negara.. syabas kepada KRU.. aku harap Dr Rozmey boleh belajarlah melalui perkara ini.. ingat kerena mulut badan binasa... fikir-fikir sebelum berkata-kata...(wah berpuitis aku..)

ni aku ada video lawak pasal Dr  Rodmey... enjoy!!!

siapa nak join page ni.. mai la.. hehe...

MINTA MAAF DOKTOR... hehe...(rasa bersalah..)

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

10 ulasan:

  1. hahah patut letak post ni kat FB dia :D
    memang siyes xbest ek?
    rasa nak tengok, tp tunggu kuar tv atau donlod internet je laa..hikhik

    Jom Baca Entry Dahlia: Jumlah Pendapatan dari Nuffnang

    BalasPadam
  2. org dah kate da boringggg...
    x caye.. :PP

    BalasPadam
  3. cikgu dahlia komen blog saya..!! rasa macam nak menjerit.. hehe.. tq for comment.. mmg rasa menyesal giler tgok filem ni... hehe..

    BalasPadam
  4. diam la fit.. bila kau kata?? hehe..

    BalasPadam
  5. Aku rasa kn org yg nk try g tengok cita ni pown jadi xnak tengok sbb si dr rozmey ni..

    BalasPadam
  6. hehe... setuju.. membuat org tambah meluat jer..

    BalasPadam
  7. :)) xpe..dia dah kayo..xleh tamak sgt..ahaha

    BalasPadam
  8. maruah nak beli kat mana plak.. hehe.. kaya2 pon x mampu nak beli maruah yg sudah tercalar... :))

    BalasPadam
  9. okeh, video tuh memang sumpah lawak,, hahahaha

    BalasPadam