TEACHER Vs PERHIMPUNAN WANITA..!!

12:25 PTG 2 Comments

BERITA HANGAT NI....!!!!!!!!

cuba kalian tengok video ni dan nilai sendiri....



Baik sekarang cuba letak diri korang sebagai guru lelaki tu... BAGAIMANA PERASAAN KORANG KETIKA MANA KORANG DAH BAYAR SEWA PADANG, DENGAN GIGIH DAN TANGGUJAWAB JALANKAN TUGAS TIBA-TIBA ADA PERHIMPUNAN LANGGAR PADANG KORANG.. DAN BILA KORANG NAK LAWAN TUNTUT HAK ORANG YANG AMBIL HAK KORANG TU SURUH KORANG DIAM...!!

serius sakit hatikan.... apabila  hak kita dipertikaikan... masalah yer yang berhimpun tu pun memperjuangkan mengenai hak... tapi apa yang mereka buat ialah menlanggar hak orang lain... jadi perjuangan mereka dan perlaksanaan mereka sangat CONTRADICT...!! adakah ini boleh dikira satu perjuangan...???

Bila aku siasat rupa-rupanya yang pakai baju ungu ni geng orang kuat kita Ambiga yang ingin memperjuankan hak wanita supaya sama rata.. masalahnya perjuang hak wanita langgar hak guru dan pelajar....

Dari zaman BERSIH lagi aku dah agak dah perhimpunan ni lebih BISA DARI UBAT.. percayalah... bukan semua benda kita boleh nak buat perhimpunan.. kalau nak buat pun ada cara dan tertibnya bukan semborono ramai-ramai tanpa hala tuju dok laung sana dok laung sini.. akhirnya lebih banyak kerosakkan... macam kata pepatah APA YANG DIKEJAR TAK DAPAT YANG DIKENDONG BERCICIRAN...

Sedarlah semua.. aku cakap ni BUKAN wakil mana-mana parti atau pihak aku cakap macam ni atas balas kasihan seorang rakyat Malaysia yang biasa jer... cuba bayangkan kalau OBVIOUSLY seorang cikgu dinafikan haknya sebab perhimpunan ni.. apatah lagi berpuluh-puluh perniaga yang terpaksa tutup kedai sebab perhimpunan ni... MALAH PIHAK ORGANIZER SENDIRI YANG MENGAKU.. "WE DEALING WITH CROWD.. YOU DON'T SHOUT" taw pun deal dengan crowd memang susah nak handle kan.. so nak buat perhimpunan yang membabi buta macam tu siapa suruh....??

Selaku organizer perlulah ada rasa tanggungjawab nak jalankan tugas.. pastikan semua pengikut dia berada dalam keadaan tertib.. ni siap pengikut dia cakap.. "WE ARE THE PARAMETERS, WE ARE THE LEADERS.." kalau korang apa perasaan korang.. dah laa pijak padang orang sewa mahal-mahal then dengan kurang ajar yer cakap tu tanah korang dan korang leader.. WHAT THE KERK..!!!

serius aku panas.. sebab aku rasa apa cikgu tu rasa...  kalau korang tak rasa tak tahulah nak kata apa....

Jangan nak kata ini mainan media lagi... sebab yang siarkan ni bukan media kerajaan.. MalaysiaKini... huhu.... so fikirlah guna akal dan bukan nafsu.... 

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

2 ulasan:

  1. apa maksud lebih bisa dari ubat??

    BalasPadam
  2. lebih banyak keburukan dari kebaikan... sekian..

    BalasPadam