BIJAK ATAU NAKAL???

11:14 PG 2 Comments

rasa macam dah lama tak posing.. wahahaha...

BAIKLAH... kali ni aku nak cerita pasal pengalaman aku mengahdiri modul pagi tadi... untuk pengetahuan kalian sepatutnya aku menghadiri Modul ni semester lepas.. tetapi disebabkan aku busy dengan program Fasilitator UiTM.. jadi aku kena laa repeat this sem.. huhu...(loser coz repeat.. hehe)

Rupa-rupanya ramai jugak yang repeat.. hehee.. so tak laa loser sangat actually.. hehe.. ok back to the story... ni kisah aku pagi tadi.. hehee...

ALKISAHNYA....

Pagi-pagi aku mula bangun tidur sebaik sahaja mentari mula menusuk ke mata... Oh indah yer pagi ini... begitu nyenyak aku tidur... seperti biasa selepas bangun dan mengeliat aku pun tengok jam di telefon yang terletak berdekatan dengan katil... sebaik melihat jam di telefon bimbit.. aku terus...


Jam menunjukkan pukul 9.20 pagi.. masalah yer Modul bermula pukul 8 pagi... dah lambat sangat-sangat ni... waaaa..!! aku terus rungsing kepala ni.. takkan nak postpone modul aku next sem lagi.. Oh tidak aku tak sanggup nak berhutang lagi... serius.. maka dengan kelam-kabut aku membuka segala yang patut..(tapi dengan sopan ok.. hehehe..) capai gayong yang berisi barang mandi dan terus mandi manda di tandas...

Di dalam tandas sementara kelam-kabut mandi aku sempat lagi nyanyi 1 lagu... wahahha.... lepas habis satu lagu baru selesai mandi... hehehe(boleh tak???) aku pakai baju semua cantik-cantik.. capai stokin sarung kasut tengok jam di telefon pukul 9.35 pagi..(lambat juga siap walaupun dah tahu lambat...  hehe)

Aku terfikir di dalam hati... "Oh sempat lagi ni.. first modul habis pukul 10.30 so kalau aku datang sebelum tu pun sempat lagi.. hehehe... jadi dengan langkahan kaki yang laju bagaikan Formula 1 (gitu..!!) aku terus sampai di fakulti... sepanjang perjalanan aku terfikir-fikir apalah nak alasan yang aku nak bagi kat pensyarah tu nanti sebab aku lambat...

Sebaik sahaja aku sampai di fakulti aku tengok pejabat fakulti terkunci dengan rapi.. lepas tu aku teringat kata kakak staff tu kalau nak repeat modul just masuk jer mana-mana group.. so aku dengan yakinnya... tanpa berfikir panjang terus pergi BK10 yang menempatkan kumpulan 9... 

Masuk-masuk jer ada pensyarah lelaki yang uruskan modul... aku MASUK DENGAN YAKIN DAN BERGAYANYA... TERUS JUMPA DIA.. DIA DAH MULA BUAT MUKA BENGIS SAMBIL MELIHAT JAM TANGAN.. LALU AKU PUN KATA KAT DIA....

MAAFKAN SAYA..
SAYA PART 2 YANG REPEAT MODUL..
SAYA LAMBAT SEBAB ADA URUSAN PEJABAT TADI..
MEREKA KATA SAYA MASUK KUMPULAN NI DAN TULIS NAMA SAHAJA..

JADI BOLEH SAYA TERUSKAN MODUL SAYA..


 Sebaik sahaja dia dengar aku ada urusan pejabat.. dia terus tak jadi marah dan suruh aku duduk.. dan aku pun menyertai kumpulan yang aku suka dan meneruskan modul seperti biasa... hehehehe...

SEJUJURNYA.......

Pejabat mana ada buka hari sabtu ni...?? aku tipu dia... wahahahahaha..!!! yang penting aku yakin dan bergaya(tiba2 selit bergaya ni kenapa?? hehehe) so korang rasa aku...


Wahahahahahah.. ;-p


p/s: sebagai balasan.. kumpulan aku ialah kumpulan yang paling lambat habis modul tadi.. waaa orang lain semua dah habis pukul 5.. kami habis tepat-tepat pukul 6... tu laa buat jahat lagi.. ehhehe...

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

2 ulasan: