MESEJ DARI TUHAN DI FACEBOOK..!!

10:06 PTG 2 Comments




Betul ker ni..??
Macam tak caya jer…
Cuba tengok ni….


Hehehe... gambar ni aku ambil daripada kawan aku di Facebook dia beragama Kristian.. kreatif kan.. hehe... aku post gambar ni bukan nak mempromosikan agama kristian yek.. ingat tu... cuma mesej disini kita boleh guna laa.... iaitu kita sebagai Umat Islam yang moden kini janganlah terlalu leka dengan Facebook... ingat juga hubungan kita dan Allah Taala....

Tunaikanlah solat lima waktu sehari semalam.. jangan main Facebook 24 jam (sekarangkan dah ada telefon Blackberry la Ipad laaa so 24 jam korang online facebook) sampai tak ingat tanggungjawab kita... 

Ingat kembali tanggungjawab kita.......

RUKAN ISLAM...
1)Mengucap dua kalimah syahadah
2)Menunaikan solat fardu lima waktu
3)Berpuasa pada bulan Ramadan
4)Membayar zakat - Zakat fitrahZakat harta
5)Mengerjakan Haji di Mekah bagi mereka yang mampu

RUKAN IMAN...
1)Percaya kepada Allah
2)Percaya kepada Nabi-Nabi dan Rasul-Rasul
3)Percaya kepada Malaikat-Malaikat
4)Percaya kepada Kitab-Kitab
5)Percaya kepada Hari Akhirat
6)Percaya kepada Qada' dan Qadar

Renungkanlah Wahai sahabat..

p/s: takut plak korang salah sangka aku letak gambar ni.. hehe.. minta maaf taw kalau ada yang tak suka.. tak salah kita nak mempelajari benda yang baik dari agama lain.. selain ia tidak melanggar syarak.. yang baik dijadikan pedoman yang buruk dijadikan sempadan.. InsyaAllah....

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

2 ulasan: