Lukisan comel FARIZ RAZALI.

10:04 PG 2 Comments

HEHE... perasan tahap klimaks punya.. aku manalah pandai melukis.. Malangnya subjek aku Semester ini iaitu DESIGN memang kena melukis... matilah~~~


Nak dijadikan cerita.. Lecture aku iaitu MR. ROY yang sangat kelakar dan supporting tu suruh kami buat lukisan draft poster  bagi sebuah produk.. ala-ala macam iklan.. Actually dia suruh buat minggu lepas lagi dan pagi tadi dia nak tengok.. tetapi disebabkan aku seorang pelajar yang baik..hehe.. pagi tadi lagi beberapa minit dia nak masuk kelas baru aku ambil kertas kosong dan pensil untuk melukis.. hehehe.. (LAST MINUTE TAHAP GABAN PUNYA...!!)

Jadi sebaik sahaja dia masuk kelas dia pun mulalah membebal sedikit dan semak lukisan sorang-sorang ahli kelas.. jadi masa dia semak mesti lamakan sebab dia nak komen BLA BLA BLA lagi.. hehe.. jadi masa tu laa aku gunakan dengan sebaiknya untuk melukis.. wahaha....

Aku dapat idea untuk buat iklan mengenai produk ni...


Alasan kenapa aku pilih produk ni.. sebab aku pengguna setia produk ni.. heheh.. dari hujung rambut sampai dagu aku guna produk ni.. hehe..(maksudnya minyak rambut, pencuci muka dan pelembab muka jer.. hehehe)

Lagipun produk ni aku tengok tak ada pun iklan yang menarik.. just guna MUKA ARTIS yang terkenal jer... fuhhh(iklan artis dah cliche' )

MAKA INILAH IDEA AKU MELUKIS LAST MINUTE.. wahaha... aku akan buat sedikit penerangan mengenai lukisan aku.. sebab sure punya korang tak faham lukisan aku.. wahahha...

Nama draft kami ni.. THUMBNAILS tapi aku silap eja... hehehhe

LUKISAN 1

PENERANGAN: Gambar ini mengisahkan seorang lelaki yang dengan TERUJANYA menangkap Loreal... jadi kalian faham-faham jerlah apa maksudnya kan.. hehehe... maksudnya(nak aku ckp gak) Loreal ni macam menjadi rebutan orang ramai laaa.. tu laa pasal aku punya slogan EAGER TO CLEAN.. maksudnya semua orang teruja nak mendapat kebersihan wajah.. huhu...

LUKISAN 2

PENERANGAN: Lukisan ni lah lukisan yang paling buruk sekali.. hehe.. sebenarnya aku lukis sebuah botol pencuci muka Loreal yang besar dan ramai orang tak kira besar, kecil, muda, tua apa kaum dan bangsa serta agama pun macam mendekati Loreal ni.. so nak cakap semua orang boleh mendapat kecantikan sebab Loreal laa.. iklan ni aku macam tiru KECANTIKKAN HAK MILIK SETIAP INSAN sikit... hehehehe...

LUKISAN 3

PENERANGAN: Yang ni mesti kalian pelik sikit kan...?? hehehe... sebenarnya aku lukis sebuah botol pencuci muka Loreal yang mengeluarkan cahaya.. lepas tu model yang pandang dia tu mula-mula muka dia HITAM DAN BERJERAWAT..(senang cerita hodoh giler..!!) lepas dia kena cahaya dari botol Loreal tu.. muka dia sikit-sikit bersih dan putih.. hehehe... tapi bila dalam poster nampak separuh jerlah hodoh separuh bersih..sesuailah dengan trademarknya CHANGE ULTIMATELY.. hehehe.. kelas tak??? 

LUKISAN 4

PENERANGAN: Yang ni menarik..!! aku nak kredit kat kawan aku LAILY sebab dia yang bagi idea.. mula-mula aku tengok iklan pencuci muka ni suka pakai air.. jadi tiba-tiba kawan aku bagi idea.. ko pakai laa plak minyak selain daripada air.. maka jadilah lukisan ini.. iaitu gambar seorang lelaki yang minyak jatuh kat dia.. tapi dia maintain jer.. sebab dapat lindungan Loreal.. heheh.. SO, SAID NO TO OILY.. hehe... 

LUKISAN 5

PENERANGAN: Gambar ni macam cerita FAIRY TALE SIKIT... masa aku lukis ni.. lecture dah nak check aku punya lukisan dah.. so kelam-kabut sikit aku lukis lukisan nombor 5 dan 6 sebab dapat idea last minute nak mati.... baik.. gambar ni menceritakan seekor katak yang nak datang dekat botol Loreal sebab kalau dia cium Loreal tu dia dapat jadi PRINCE... hehehe... SO, READY TO BE PRINCE..?


LUKISAN 6

PENERANGAN: Ni pun FAIRY TALE gak.. ada seorang lelaki yang kusut-masai pandang cermin dan tanya.. WHO IS THE MOST BEAUTIFUL IN THE WORLD?? lalu cermin ajaib (ala2 cerita snow white) keluar gambar Loreal... hehehe....

JADI KALIAN RASA GAMBAR MANA YANG LECTURE AKU PILIH SEBAGAI POSTER YANG PERLU AKU BUAT NANTI...????


JAWAPANNYA
NO.5

Sebab dia kata tu yang paling kreatif.. nampak tak kat bawah gambar tu ada tanda tangan.. so tu laa approved dari dia.. hehehe...

p/s: habislah aku.,. lepas ni nak buat ASSIGNMENT kena cari katak nak tangkap gambar.. WAAA..!! tak pasal-pasal model aku SI KATAK..!!!


Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

2 ulasan: