MANA HANDPHONE AKU..??

10:23 PG 9 Comments


Hehehe... mesti kalian bengangkan sebab aku asyik cerita pasal HANDPHONE aku jer... kalau pasal Handphone Apple tak per jugak ni Handphone NOKIA murah jer... hehe...

yang warna hitam itulah HANDPHONE yang aku pakai... hehehe...

Baik kisah bermula begini.......

PADA SATU PAGI YANG MANTONG... masa tu baru lepas subuh..  so aku plan nak tidur baliklah sebelum pergi kerja pukul 9.30.. jadi kalau tak nak terlajak tidur aku perlulah mengunakan ALARM dalam telefon yang malang ini(malang sebab aku pemilik dia.. hehe)....

Selalunya.. selepas Alarm berbunyi aku akan terus tutup... sebab aku tak suka SNORR.. SNORR... SNOR... macam orang lain.. macam TORTURE  ko taw tak.. kalau perkara itu berlaku sudah pasti aku campak Handphone aku ni... hehehe.. sebab itulah aku tak boleh pakai handphone mahal sebab aku memang GANAS...!! (hehe.. jangan main2 kalau aku tidur kadang2 emosi tak stabil sikit.. hehe)

CARI PUNYA CARI...CARI PUNYA CARI...CARI PUNYA CARI...CARI PUNYA CARI...CARI PUNYA CARI...CARI PUNYA CARI...CARI PUNYA CARI...CARI PUNYA CARI...CARI PUNYA CARI...CARI PUNYA CARI...CARI PUNYA CARI..... (penat laa paste.. hehe)

TAK JUMPA-JUMPA... "eh mana Handphone aku ni??" bisik aku dalam hati.... Aku pun ambil Handphone kakak aku MIss Call.. mana tahu dengar Bunyi LAGU CALLER RINGTONE ciptaan aku sendiri tu.. hehehe...(aku buat lagu sendiri sebab biasalah Handphone murah semua orang  buat bunyi sama.. jadi bagi membezakan antara mereka dengan aku.. aku buat laa bunyi tersendiri.. hehe..)

WALAUPUN dah miss call.. still tak jumpa-jumpa.. hayooo..!! mana ni..???


TIBA-TIBA... aku dapat idea nak pergi check kat kereta sebab sebelum ini aku ada tertinggal juga kat kereta.. sebab semasa balik kerja aku macam cuai dan tertinggalkan dalam kereta.. hehehe...

Selepas aku pergi ke kereta aku check TETAP TAK ADA...!!! ALAMAK MACAM MANA NI..???

TIBA-TIBA...
AKU TERPIJAK...!!

SEBUAH BETERI HANDPHONE.... "laaa bateri handphone siapa pula ni??" kata aku dalam hati... bila aku pandang betul2.. RUPA-RUPANYA...!!!

ITULAH IALAH SERPIHAN HANDPHONE AKU..!!! 
HABIS BASAH TERKENA HUJAN  SEMALAMAN...!!!

IMBAS KEMBALI....

semasa balik kerja.. aku letak handphone di atas beg.. jadi sebaik sahaja sampai dirumah aku terus buka pintu dan berlari pergi ke dalam rumah.. tanpa perasan yang HANDPHONE aku yang malang itu terjatuh ke atas tanah... pecah dan terus duduk di situ semalaman... malahan malam itu juga hujan turun dengan lebat... maka riwayat HANPHONE INI PUN.....!!!!!

KORANG RASA HANDPHONE NI ROSAK KER TAK????
(sila berfikir jawapannya dalam seminggu... siapa yang dapat teka apa yang yang sebenarnya berlaku aku akan bagi duit RAYA RM10... hehehe.. serius ni... kalian boleh teka di komen bawah... siapa yang dapat teka macam mana sambungan ceritanya dengan tepat bagaimana riwayat HANDPHONE AKU dapat diselamatkan atau tidak akan dikira pemenang.. wahahaha...)

p/s: kalau tak ada siapa pun yang paling tepat.. yang paling hampir tepat akan dikira pemenang.. wahahah...!!!... (penyertaan ini tidak boleh disertai oleh ahli keluarga aku yang tahu kisah sebenar.. wahaha)

RELATED POST..

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

9 ulasan:

  1. ingat tulis sambungan ceritanya... hehe...

    BalasPadam
  2. fm ko kena sambung cerita la.. hehe.. mcm tak dpt sambutan jer.. sedih.. hehe..

    BalasPadam
  3. ala fon ko x rosak nampak sgt

    BalasPadam
  4. ko kena sambung cite laa... waaa..!! (tak faham2!)

    BalasPadam
  5. sebab tu nokia blackberry, ak bgi jaminan 72% xrosak.. kenape? sebab ak menggunakan model yang same atas alasan yang same dan pernah mengalami pengalaman2 yang hampir same..--ko kutip satu2 cebisan hp ko,.. ko jemur@ keringkan pki hair dryer, then pasang balik,... n everything is back to normal...

    BalasPadam
  6. BETUL TU... TEPAT SEKALI..!! hebat kan?? hehehe.....

    Blackberry pon bagus ker wei?? mcm ada hajat nak guna blackberry ni.. hehehe

    BalasPadam
  7. ok ta phmmm . , rosak ke ta wehh ? arghh!

    BalasPadam
  8. TAK...!!! tarikh dah berkurun tamat.. hehe.. aku pakai hair dryer segalanya kembali seperti biasa.. hebat tak?? hehehe.....

    BalasPadam