SUAMI KU BERTUKAR MENJADI ISTERI KU..!!

12:19 PG 0 Comments

gambar hiasan.

Baik cuba bayangkan kalau kita mendengar cerita mengenai perkhawinan antara Gay atau pun Lesbian. Sudah pasti kita dah mula maki-hamun, geli-geleman sehingga nak muntah hijau... BAGAIMANA PULA KALAU SEORANG PONDAN BERKHAWIN DENGAN SEORANG WANITA...???

Nak panggil lesbian pun tak boleh sebab suami dia tetap lelaki cuma bertukar jadi perempuan... so apa nak panggil gelaran kepada pasangan ini..?? Adush pening kepala aku dengan dunia sekarang ni... hayooo...!!!

Cuba baca keratan akhbar ini....

VIVAnews - Diane Daniel terkejut mendengar pengakuan suaminya, Wessel. Di tengah masa indah menikmati pernikahan yang baru berjalan dua bulan, ia harus menerima kenyataan bahawa sang suami ingin menjadi seorang wanita.

Sebagai seorang penulis lepas, Diane mencurahkan kisah hidupnya melalui artikel berjudul ‘Goodbye Husband, Hello Wife’ yang dipublikasikan di Boston Globe. Ia bercerita tentang perjuangannya menerima sang suami sebagai seorang transgender.

Penggalan kisah yang terjadi tahun 2004 silam itu membuat Diane menangis setiap hari. Itu juga membuatnya bertanya-tanya tentang rahsia lain yang mungkin masih disembunyikan suaminya. “Saya stress secara fisik dan emosi (kala itu),” tulis Diane.

Perjuangan semakin berat ketika sang suami yang kini berusia 47 tahun memutuskan berganti nama menjadi Lina. Lewat artikelnya, Diane menyebut pernikahannya sebagai sebuah proses panjang yang menyakitkan, di mana kebanyakan pasangan tidak mampu bertahan.

Sementara Lina merasa bahawa lega telah membuka rahsia besar hidupnya di hadapan sang isteri. “Saya akhirnya membuat sebuah keputusan dan bebas dari beban berat,” ujar Lina dalam wawancara dengan ABC News.

Lina yang bekerja di salah satu perusahaan analisis medis ini berkata bahawa Diane perlu melupakan dirinya berikut kenangan lama yang menyakitkan. Ia terus meyakinkan Diane bahwa keputusannya adalah yang terbaik. Ia tak ingin Diane sakit lebih dalam.

“Apa yang saya takutkan adalah kamu (Diane) akan melihatku sebagai seorang monster atau orang aneh sama seperti semua orang memandangku, bahkan lebih kejam lagi,” kalimat Lina inilah yang akhirnya membuat Diane mulai membuka hati dan menerima Lina apa adanya.

Kisah serupa dialami Helen Boyd, pengarang ‘My Husband Betty’. Wanita yang baru merayakan ulang tahun pernikahan ke-10 ini juga melewati perjuangan panjang saat harus menerima kondisi suaminya yang seorang transgender. Awalnya, Helen juga menangis saat tahu akan kehilangan kelelakian suaminya.

“Ia masih saja menawan dan dapat membuatku tertawa ketika saya tidak ada alasan untuk tertawa. Kami mempunyai pandangan yang sama akan dunia ini dan ia mengenal saya lebih baik daripada siapapun,” kata Helen yang masih sangat tulus mendampingi suaminya yang telah berubah menjadi wanita.

Sebuah institusi Lesbian Gay Biseksual dan Transgender (LGBT) menyebut ada sekitar 750 ribu transgender di Amerika. Mereka umumnya mengalami diskriminasi di berbagai sektor kehidupan seperti edukasi, pekerjaan, dan layanan kesihatan.

Dalam sebuah survei, sebanyak 45 responden mengalami kehancuran hubungan gara-gara identiti transgender mereka terungkap. Yang mengejutkan, 55 peratus lainnya mampu bertahan dalam hubungan harmonis dengan status yang disandang.


sumber: azmykelanajaya

PELIK TAK PELIK DUNIA SEKARANG NI...???? 

Aku tak tahulah apa perasaan seorang wanita bila suami yang dia sayangi mengambil keputusan untuk menukar jantina..... Jadi aku nak tanyalah kaum hawa.. Apakah perasaan anda???

Harap dijauhkanlah amalan pelik ini kepada agama, bangsa dan negara ku tercinta ini.... Amin...

p/s: Kalau pondan khawin dengan lelaki pun dah pelik sebab baik laki tu khawin wanita biasa.. ni plak pondan khawin dengan perempuan.. waaa!! serius pening...!!!

Some say he’s half man half fish, others say he’s more of a seventy/thirty split. Either way he’s a fishy bastard.

0 ulasan: